Την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων και τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.
Όπως είπε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά τη συνάντηση, υπάρχει πράξη υπουργικού συμβουλίου από το καλοκαίρι για την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ σήμερα αποφασίστηκε, από τη διαδικασία της κινητικότητας, η πρόσληψη 200 ακόμη σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας και ειδικότερα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αποφασίστηκε ακόμη η λήψη μέτρων, σε συνεργασία με την αστυνομία, ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση εγκληματιών στις φυλακές, οι συχνοί έλεγχοι μέσα στα κελιά των φυλακών και η οργάνωση των λειτουργιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές.
Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το γεγονός για τα ευρωπαϊκά χρονικά τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλα γεγονότα, όπως αυτό των Τρικάλων».
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην «αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα».
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα βοηθήσει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους.
«Γενικά, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να βοηθήσει όπου αυτό κριθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι χρειάζεται και απαιτείται», συμπλήρωσε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου