Join Us On Facebook

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Αναβρασμός στις φυλακές Ελεώνα Θήβας


Σε αναβρασμό βρίσκονται αυτή την ώρα οι γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας, αφού τις τελευταίες πέντε ημέρες, 68χρονη κρατούμενη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και αποχής από κάθε φαρμακευτική αγωγή. Δεν έχει αποφυλακιστεί λόγω μιας υπογραφής/πιστοποίησης από το ΚΕ.Π.Α.! Μια πιστοποίηση και υπογραφή από το ανύπαρκτο ΚΕ.Π.Α. -όπως καταγγέλλουν έγκλειστες της φυλακής- που θα δώσει το πράσινο φως να αποφυλακιστεί η 68χρονη (η οποία έχει εκτίσει τη ποινή της) και να μπει στο χειρουργείο, αφού αντιμετωπίζει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. 

Σύμφωνα με έγκλειστη των φυλακών, υπάρχουν κρατούμενες έως 88 (!) ετών για μη απόδοση ΦΠΑ, θύματα απάτης από λαμόγια που λυμαίνονται τον χώρο και βάζουν μπροστάρηδες στις παρανομίες τους ανυποψίαστους και ανήμπορους πολίτες.

"Δεν θα μπούμε σήμερα στα κελιά μας" μας λένε σε τηλεφωνική επικοινωνία τους με το http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr, οι έγκλειστες των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας. Και συνεχίζουν με κραυγή απόγνωσης:

"Αν εξεγερθούμε εμείς, θα υπάρξει ντόμινο και στις πιο σκληρές φυλακές της Ελλάδας, με ανυπολόγιστες διαστάσεις. Πρέπει άμεσα ο κος Παρασκευόπουλος, να ενεργοποιήσει τη διάταξη αποσυμφόρησης των φυλακών, που αφορούν κυρίως οικονομικά εγκλήματα. Είμαστε θύματα μιας απίστευτης γραφειοκρατίας και της ανθρωπιστικής κρίσης που ταλανίζει τα τελευταία 6 χρόνια τη χώρα μας, ενώ χάνονται άδικα μέρες ελευθερίας καθημερινά, αλλά και ψυχές που ανήμπορες να διαχειριστούν την αδικία του υπόκεινται, "φεύγουν" από διάφορα, κυρίως παθολογικά νοσήματα".

Πηγή: http://www.patrastimes.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.