Join Us On Facebook

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αγγλία: Κρατούμενοι και καλλιτέχνες συνεργάζονται και φτιάχνουν παιδικά βιβλία


Το create είναι μια οργάνωση στην Αγγλία που δουλεύει με καλλιτέχνες και προσφέρει δημιουργικότητα και χαρά σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Άνθρωποι που πιστεύουν ότι η δημιουργία και η τέχνη μπορεί να αλλάξει μια ζωή, να δώσει νόημα και φως στη ζωή του όποιου ανθρώπου.

Άρρωστους, άστεγους, παιδιά σε σχολεία πολύ φτωχών περιοχών, σε ιδρύματα αναμορφωτήρια, όπως και παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται στη φυλακή.

Έχει παρατηρηθεί ότι οι κρατούμενοι που κάπως καταφέρνουν να κρατήσουν μια επαφή με την οικογένειά τους, που έχουν κατ” αρχήν οικογένεια και νοιώθουν στήριξη, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ξαναγυρίσουν στην φυλακή αφού αποφυλακιστούν.

Εδώ και μια δεκαετία, καλλιτέχνες εικαστικοί συνεργάζονται με άνδρες κρατούμενους πάνω στην δημιουργία…παιδικών βιβλίων.

Κρατούμενοι που είναι πατεράδες μικρών παιδιών και που το τιμωρητικό σύστημα και η συνθήκη του εγκλεισμού τους στερεί την επαφή και την καλή επικοινωνία με τα παιδιά τους, έχουν έστω με αυτό τον τρόπο μια ευκαιρία να νοιώσουν πιο κοντά τους.

Να νοιώσουν ότι συμμετέχουν στο μεγάλωμα των παιδιών τους και να καλλιεργήσουν όσο γίνεται την σχέση τους μαζί τους.

Το όνομα της ιδέας αυτής και της δουλειάς λέγεται «inside stories» (ιστορίες από «μέσα») και κάποιες από τις ζωγραφιές και τις σελίδες των παιδικών βιβλίων σας τις παρουσιάζουμε εδω.

Στην Ελλάδα αυτή την περίοδο ετοιμάζονται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου οι κρατούμενοι θα έχουν ακόμα πιο δύσκολη και περιορισμένη επαφή με τους δικούς τους μαζί με πολλές άλλες στερήσεις στα δικαιώματά τους.












0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.