Join Us On Facebook

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο.Σ.Υ.Ε.: Ψήφιση τροπολογίας για την προστασία της οικογένειας του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Γ. Τσιρώνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ύστερα από αναβολές και καθυστερήσεις κατατέθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία ουσιαστικά ρυθμίζεται η στήριξη της οικογένειας του δολοφονημένου συναδέλφου μας στο Κ.Κ Μαλανδρίνου, Γιώργου Τσιρώνη. 

Στο ΦΕΚ Α΄αρ. φυλ. 191/10-9-2014 (Ν.4285/2014) επεκτείνονται οι διατάξεις του Ν. 1897/1990 (περί απονομής συντάξεως και παροχής βοήθειας θυμάτων κτλ) όσον αφορά τις κατηγορίες των θυμάτων, την συνταξιοδότηση των οικογενειών, την μερική ανικανότητα, το εφάπαξ βοήθημα λόγω θανάτου, την αποζημίωση κτλ. 

Περαιτέρω προβλέπεται η ανάληψη της υποχρέωσης από το Δημόσιο για την εξυπηρέτηση και την πλήρη αποπληρωμή στεγαστικού δανείου ύψους έως και 150.000€. 

Υπενθυμίζουμε ότι η ψήφιση της παραπάνω τροπολογίας είχε ζητηθεί επιτακτικά από την Ομοσπονδία μας, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ήταν κορυφαίο αίτημα των απεργιακών μας κινητοποιήσεων. Ωστόσο, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η τροπολογία εισήχθη στο νομοσχέδιο ως βουλευτική και όχι από το ίδιο το Υπουργείο μας, ως όφειλε (αν και έγινε δεκτή). 

Θεωρούμε τα παραπάνω ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας για την προστασία της οικογένειας του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, ο οποίος μάλιστα δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας, ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί η εφαρμογή της και σε άλλες οικογένειες συναδέλφων μας. Για μία ακόμη φορά βροντοφωνάζουμε ότι οι φυλακές της χώρας έχουν καταρρεύσει και ότι οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτές παλεύουμε μόνοι μας για το ζην και όχι για το ευ ζην!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.