Join Us On Facebook

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συλλήψεις & κατεπείγουσα έρευνα για την απόδραση Σταμάτη


Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν αναλάβει τη φρούρηση της Βίκυς Σταμάτη, διέταξαν οι εισαγγελικές αρχές ενώ η αστυνομία προέβη στις συλλήψεις δυο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσυνής, Νίκος Παρασκευόπουλος, σε γραπτή του δήλωση του χαρακτήρισε "αστοχία" κάθε απόδραση, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα.

"Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας. Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης", επισήμανε.

Κατέληξε στην ανακοίνωσή του, μάλιστα, ότι "στο πλαίσιο ένταξης του ψυχιατρείου και του νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ' αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει".

Νωρίτερα, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 9,89 ο υπουργός είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης για περιπτώσεις όπως της Βίκυς Σταμάτη, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο προσπαθεί σε κάθε βήμα να συνδυάσει τη νομιμότητα με τον ανθρωπισμό, κάτι που όπως είπε "δεν είναι πάντα εύκολο".

Πηγή: http://www.megatv.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.