Join Us On Facebook

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Νέα κινητοποιήσεις -συλλαλητήρια για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


Σε νέα κινητοποίηση προχωρά ο Δήμος Κορυδαλλού το πρωί της Πέμπτης, που ξεκινά εκ νέου η δίκης της Χρυσής Αυγής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών, με βασικό αίτημα την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής. Παράλληλα θα κατατεθεί στην έδρα του δικαστηρίου και το σχετικό αίτημα του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Πειραιά.

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Κορυδαλλού κ. Σταύρου Κασιμάτη συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή αγώνα ενάντια στην διεξαγωγή της δίκης της Χ.Α. με την συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, των εργαζομένων στο Δήμο, φορέων του αθλητισμού και της παιδείας και συγκεκριμένα της Β' ΕΛΜΕ Πειραιά, του Συλλόγου Δασκάλων, της Ένωσης Γονέων, αντιφασιστικών οργανώσεων και κινημάτων, του συντονιστή της ΚΕΡΦΑ και εκπροσώπων των πολιτών του Κορυδαλλού.

Ο δήμαρχος επανέλαβε την κοινή απόφαση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, όλα τα σχολεία του Κορυδαλλού καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη όπως και οι υπηρεσίες του Δήμου.

Όλες οι πλευρές επισήμαναν την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη και μαχητικότερη συγκέντρωση της Πέμπτης προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να πάρουν το μήνυμα των πολιτών: «Όχι η δίκη της Χ.Α. στον Κορυδαλλό».

Επίσης αναφέρθηκαν και στα θέματα περιφρούρησης των συγκεντρώσεων, στοιχείο που αφορά κυρίως τα μέτρα που θα λάβει η αστυνομία, για να μην επαναληφθούν περιστατικά βίας σε βάρος πολιτών και μαρτύρων.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στην νέα κινητοποίηση, σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, των εκπροσώπων των μαζικών οργανώσεων, του συνδικαλιστικού κινήματος και των πολιτών του Κορυδαλλού στο προσκλητήριο της Πέμπτης 7 Μαΐου. Κάνω έκκληση για μία ακόμη μεγαλύτερη και πιο μαχητική συμμετοχή όλων των κατοίκων της περιοχής.»

Η συγκέντρωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 08.00 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου και θα ακολουθήσει πορεία προς τις φυλακές.


Αντιφασιστική διαδήλωση την ίδια ώρα από την ΚΕΕΡΦΑ 

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη το πρωί την ίδια ώρα στην λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος του γηπέδου της Προοδευτικής και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και θα ακολουθήσει πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ περιμετρικά των φυλακών.

Eπίσης σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία των σωματείων και φορέων του Πειραιά στις 08.00 στο «Περιβολάκι» στη Νίκαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τις φυλακές!

Πηγή: http://www.tovima.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.