Join Us On Facebook

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Επίσημη ενημέρωση για τον προς ψήφιση Κώδικα ζητούν οι δικηγόροι


Επίσημη ενημέρωση ως προς τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ζητούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο οι δικηγόροι της χώρας. Εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων, και δεδομένου ότι ρυθμίσεις του Κώδικα περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μέτρα, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ζητούν δια του προέδρου τους κ. Βασίλη Αλεξανδρή να τους αποσταλεί το σχετικό σχέδιο νόμου, έτσι ώστε να συμβάλουν υπό τον θεσμικό τους ρόλο «δημιουργικά και τεκμηριωμένα» πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή. 

Το ζήτημα θεωρείται μείζονος σημασίας για τον κλάδο, γεγονός που καταδείχθηκε άλλωστε με την αντίδραση των δικηγόρων της χώρας και την αποχή διαρκείας στο καταρτισθέν σχέδιο νόμου από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η επιστολή των δικηγορικών συλλόγων έχει ως εξής:

«Κατόπιν των ραγδαίων εξελίξεων των τελευταίων ημερών, έγινε γνωστό ότι μεταξύ των προαπαιτούμενων μέτρων για την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα την απονομή της Δικαιοσύνης και την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Ας σημειωθεί ότι στο άμεσο παρελθόν, όπως λ.χ. το τελευταίο εξάμηνο του έτους 2014, το δικηγορικό σώμα είχε λάβει σαφή θέση για το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που είχε τότε κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Εν όψει των ανωτέρω –και παρά τη διαφαινόμενη χρονική πίεση– θεωρούμε επιβεβλημένο να έχουμε άμεσα επίσημη ενημέρωση για τις επερχόμενες αλλαγές στο πεδίο λειτουργίας και απονομής της Δικαιοσύνης, με την αποστολή του σχετικού σχεδίου διατάξεων, προ της καταθέσεως στη Βουλή, προκειμένου να ανταποκριθούμε ουσιαστικά στο θεσμικό μας ρόλο, συμβάλλοντας δημιουργικά και τεκμηριωμένα στην εν λόγω διαδικασία».

Πηγή: http://www.tovima.gr/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re forofygades xasodikes eiste oi protoi sthn forodiafygi dioti den kobete kammia apodeiksei stoys kratoumenoys stis ellhnikes fylakes.prepei na plhrosete gia thn mh kataboli toy fpa kai na sas ta katasxesoyn ola.linatses

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.