Join Us On Facebook

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Κοτόπουλο με γέμιση... ηρωίνης και άλλες απίθανες ιστορίες στις φυλακές Αγ. Στεφάνου


Ναρκωτικά στην κοιλιά μαγειρεμένου κοτόπουλου, σε Βίβλους (!) ή ακόμα και σε ζώνες που προορίζονται για κρατούμενους έχουν εντοπίσει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Η αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα ότι κρατούμενος της συγκεκριμένης φυλακής καλλιεργούσε ένα δενδρύλλιο κάνναβης στο κελί του και μάλιστα είχε αναπτυχθεί σε ύψος ενός μέτρου, καταδεικνύει την ευκολία με την οποία τα κυκλώματα καταφέρνουν να καταρρίπτουν τα μέτρα ασφαλείας στη συγκεκριμένη φυλακή.

Πρόκειται για μια φυλακή, όπου η πλειονότητα των κρατουμένων έχει καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, οπότε η ζήτηση για πάσης φύσεως ναρκωτικά είναι εκρηκτική. Προ διμήνου περίπου είχε εντοπιστεί ποσότητα 190 γραμμαρίων κάνναβης σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής, ικανή να τροφοδοτήσει αρκετά κελιά…

ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας 64χρονης που είχε συλληφθεί προ ετών να έχει τοποθετήσει στους πάτους παπουτσιών 54 γραμμάρια ηρωίνης. Τα ναρκωτικά θα τα παραλάμβανε κρατούμενος των φυλακών. Η τοποθέτηση ναρκωτικών στους πάτους των παπουτσιών είναι η πλέον δημοφιλής μέθοδος. Θεωρείται δύσκολος ο εντοπισμός των ναρκωτικών λόγω του βάρους των παπουτσιών. Επιλέγονται καινούργια παπούτσια, τα οποία ανοίγονται με ειδική λεπίδα, αντίστοιχη αυτής που έχουν στη διάθεσή τους οι τσαγκάρηδες. Τα ναρκωτικά τοποθετούνται στον πάτο συσκευασμένα, και με μια δυνατή κόλλα κλείνονται πάλι και τοποθετούνται στο κουτί τους. Ο παραλήπτης γνωρίζει το σημείο που θα ασκήσει πίεση και με ένα αιχμηρό αντικείμενο καταφέρνει να ανοίξει την τρύπα.

ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ
Λεπτούς χειρισμούς απαιτεί η τοποθέτηση ναρκωτικών ουσιών σε ρούχα. Επιλέγονται συνήθως παντελόνια ή αθλητικές φόρμες στην περιοχή της ζώνης ή τα μπατζάκια τοποθετούνται τα ναρκωτικά αφού ξηλωθεί η ραφή και ραφτεί πάλι. Πρόκειται για σημεία που εμφανίζουν ελαφρά διόγκωση από κατασκευής, οπότε η παρέμβαση για την τοποθέτηση ναρκωτικών δύσκολα γίνεται αντιληπτή. Κατά κύριο λόγο, με αυτή τη μέθοδο μεταφέρεται ηρωίνη, μιας και έχει τη δυνατότητα να παίρνει το σχήμα του ρούχου με άνεση.

ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
Ακόμα και μέσω φαγητών έχουν γίνει προσπάθειες εισαγωγής ναρκωτικών στη φυλακή.
Οπως επισημαίνει στην «ΠτΔ» έμπειρος σωφρονιστικός υπάλληλος, τα προηγούμενα χρόνια είχε εντοπιστεί στην κοιλιά ενός κοτόπουλου ποσότητα ηρωίνης συσκευασμένη σε αλουμινόχαρτο. Επίσης, προτιμώνται φαγητά που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες, όπως πίτες και στο εσωτερικό τους είναι τοποθετημένα φύλλα αλουμινόχαρτου, επίσης με ναρκωτικές ουσίες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: http://www.pelop.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.