Join Us On Facebook

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Πληρώνουν και το κωλόχαρτο στις φυλακές

Καλωσορίσατε στο κελί σας, θα πληρώσετε με κάρτα ή μετρητά; Ξεπερνώντας για άλλη μία φορά τα πιο σουρεαλιστικά σενάρια... η ζωή και κυρίως η οικονομική κατάσταση του αμερικανού Νότου «επιβάλλουν» ουσιαστικές αλλαγές στη λειτουργία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, που αποφασίζουν να χρεώνουν τους κρατουμένους ακολουθώντας πρακτική κοινή στην Καλιφόρνια, το Τέξας, τη Νέα Υόρκη και στο Ιλινόις.
«Η ζεστή φιλοξενία του Νότου, που έχει αναδειχθεί σε εκατοντάδες σελίδες της αμερικανικής λογοτεχνίας... σβήνει στις φυλακές του Τενεσί, που χρεώνουν πλέον για τη διαμονή» σχολιάζουν τοπικές εφημερίδες, δημοσιεύοντας τον τιμοκατάλογο πίσω από τα κάγκελα.
Ετσι μαθαίνουμε ότι στις φυλακές της κομητείας Αντερσον οι τρόφιμοι θα πρέπει να πληρώνουν 9,15 δολάρια για κάθε παντελόνι που θα χρησιμοποιούν, 6,26 δολάρια για κάθε κουβέρτα, 1,15 για κάθε πετσέτα. Δωρεάν παύει να είναι ακόμη και το χαρτί υγείας, που... κοστολογείται 29 σεντ το ρολό.
«Είναι για το καλό των φορολογουμένων», λένε οι νομικοί σύμβουλοι της κομητείας Αντερσον που προώθησαν το μέτρο, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια... «πολύ λογική λύση, που θα κλείσει τις τρύπες του προϋπολογισμού», οι οποίες μοιάζουν συνεχώς να μεγαλώνουν. «Για κάθε φυλακισμένο, οι φορολογούμενοι πληρώνουν 62 δολάρια την ημέρα. Προσπαθούμε να άρουμε μέρος αυτού του βάρους», δηλώνει ο Τζέι Γιάγκερ, επικεφαλής της νομικής ομάδας.
Η επέκταση του προγράμματος πυροδοτεί και πάλι τη συζήτηση για το εάν το μέτρο είναι πραγματικά ουσιαστικό ή περισσότερο συμβολικό, ενώ το κομβικό ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς και πού θα βρουν χρήματα φυλακισμένοι, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι άποροι. Η ομάδα του Τενεσί μοιάζει να έχει τις απαντήσεις, υποστηρίζοντας ότι όσοι καταδικάζονται για πλημμελήματα θα μπορούν... να συνεχίσουν να εργάζονται πηγαίνοντας στη δουλειά τους υπό συνοδεία, η οποία και θα... χρεώνεται!.
(ΠΗΓΕΣ: ΗΤΤΡ://ΝΑΤΙΟΝ.ΤΙΜΕ.COM/2013/08/21, WWW.GLOBALRESEARCH.CA)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.