Join Us On Facebook

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Νέες οδηγίες για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων – Αποσύνδεση μισθού από το βαθμό – Δείτε όλη την εγκύκλιο 48 σελίδων


  Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 2/1015 /ΔΕΠ/5-1-2016 εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (176 /Α΄) «Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), καθώς και των Δ.Ε.Κ.Ο. του κεφ. Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) και άλλες μισθολογικές διατάξεις.», αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου μισθολογίου. 


Αποσύνδεση μισθού – βαθμού 

  Επισημαίνεται ότι με τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου αποσυνδέεται το βαθμολογικό από το μισθολογικό καθεστώς του υπαλλήλου. Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις της παρ. 1 προβλέπεται ότι το προσωπικό που υπάγεται στις διατάξεις του νέου νόμου εξελίσσεται, ανεξάρτητα από το βαθμό που κάθε φορά κατέχει, στα μισθολογικά κλιμάκια (Μ.Κ.) όπως αυτά ορίζονται στο επόμενο άρθρο. Με τις διατάξεις της παρ. 2 ορίζεται ότι οι υπάλληλοι που ανήκουν στην ίδια κατηγορία και έχουν το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο δικαιούνται το βασικό μισθό που αντιστοιχεί σ’ αυτό, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκει η θέση τους.
Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ.
Πηγή : www.aftodioikisi.gr , www.osye.org.gr/anakoinoseis.php
          

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.