Join Us On Facebook

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ Φυτράκη Ευτύχιο

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες σε εξαιρετικό κλίμα, συνάντηση γνωριμίας του Σωματείου μας με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ Φυτράκη Ευτύχιο στο γραφείο του. Τέθηκαν υπόψιν του κυρίως τα πάγια αιτήματα των χιλιάδων συσσωρευμένων ρεπό των συναδέλφων, η ενίσχυση προσωπικού όλων των κλάδων, οι συνθήκες εργασίας, η πλήρη οικονομική αποζημίωση των εξαιρέσιμων εργάσιμων ημερών κ.α. Ο κ. Φυτράκης φάνηκε καλός  γνώστης των θεμάτων που ταλανίζουν τη φυλακή μας και άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που του θέσαμε.
Στο θέμα της ενίσχυσης προσωπικού του φυλακτικού προσωπικού (που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα) ήδη έχει έρθει σε επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να βρεθεί  ρύθμιση για  την ενίσχυση σε προσωπικό. Μία πρόταση του Σωματείου ήταν να γίνει μία ρύθμιση πρόσληψης των επιλαχόντων παλαιοτέρων διαγωνισμών ώστε να καλύψουν τις θέσεις του παραιτηθέντος προσωπικού, μία πρόταση που θα εξεταστεί από τον κ. Φυτράκη αν μπορεί να υλοποιηθεί. Επίσης αναμένονται άμεσα κάποιες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για το Κατάστημα μας και κάποιες άλλες στην Κοινωνική Υπηρεσία ήδη έγιναν.
Το Σωματείο ζήτησε από τον κ. Γεν. Γραμματέα να εξεταστεί η περίπτωση επαναφοράς στο Κατάστημα των αποσπασμένων συναδέλφων που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες άσχετες με τα καθήκοντα φύλαξης. Ο κ. Φυτράκης υποσχέθηκε να ερευνήσει το θέμα και αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος απόσπασης να γίνει η επιστροφή στην οργανική του θέση στο Κατάστημα μας. 
Στο ζήτημα των συνθηκών εργασίας και εσωτερικών υποδομών θα αποστείλουμε άμεσα συγκεκριμένες προτάσεις σε συνεργασία με τους προϊσταμένους Τμηματάρχες του Καταστήματος μας ώστε να εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.
Η εκπαίδευση των συναδέλφων που δεν έχουν εκπαιδευτεί ακόμη θα αρχίσει να πραγματοποιείται σύντομα και τμηματικά. Έγινε πρόταση μας για την αναβάθμιση της Σχολής Εκπαίδευσης και των αντικειμένων εκπαίδευσης στα διεθνή πρότυπα.
Ζητήθηκε από το Σωματείο να πληρώνονται όλες οι προβλεπόμενες εξαιρέσιμες ώρες σε αυτούς που εργάζονται χωρίς να μπαίνει πλαφόν.
          Δυστυχώς δεν βρήκαμε λύση για το μέγα ζήτημα των ρεπό. Το Σωματείο ήδη έχει δρομολογήσει τον τρόπο διεκδίκησης τους και θα ενημερωθούν πολύ σύντομα και επίσημα οι συνάδελφοι.

          Εν κατακλείδι τονίστηκε από το Σωματείο μας το υψηλό επαγγελματικό αίσθημα ευθύνης και εργασίας των συναδέλφων μας παρ όλες τις τραγικές συνθήκες εργασίας. Τονίστηκε επίσης ότι το Σωματείο μας δεν θα λειτουργήσει σε κανόνες απομονωτισμού, αποτελείται από μία νέα γενιά παραγωγικών υπαλλήλων μακριά από ξοφλημένες τακτικές και απόψεις του παρελθόντος και έχει ειλικρινή διάθεση συνεργασίας με την Διοίκηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.