Join Us On Facebook

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Αναγνώριση χρόνου στρατιωτικής θητείας

Συνάδελφοι,

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά Πρωτοβάθμια Σωματεία μας ρωτούν σχετικά με την αναγνώριση ως συντάξιμου χρόνου της στρατιωτικής θητείας, καθώς φημολογείται η αύξηση του ποσού εξαγοράς με το νέο ασφαλιστικό νόμο.
 Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.2084/92 ο υπολογισμός της εισφοράς εξαγοράς γίνεται ως εξής : Συντάξιμες αποδοχές x 6,67% x μήνες (στρατιωτικής θητείας) .
Σας επισυνάπτουμε την σχετική αίτηση προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καθώς και οδηγίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 
Να σημειωθούν τα εξής : 
1) Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης με τίτλο « Ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας – εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης» δεν αφορά καταρχήν τους υπαλλήλους του δημοσίου διότι προβλέπεται η έκδοση ειδικού συνταξιοδοτικού νόμου και 
2) Η αύξηση της εισφοράς εξαγοράς στρατιωτικής θητείας είναι πρόταση του παραπάνω σχεδίου νόμου, η οποία προς το παρόν συναντά πολλές αντιδράσεις και δεν είναι σίγουρη η αύξησή της. 
Η Ομοσπονδία μας προτείνει όσοι συνάδελφοι επιθυμούν την αναγνώριση της στρατιωτικής του θητείας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα παραπάνω.

http://www.osye.org.gr/arxeiadb/stratiotiki_thiteia_pdf_07e2499334eaf1d58034cb0cedd5f8cc.pdf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.