Join Us On Facebook

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Λιγότεροι οι δημοτικοί αστυνομικοί που μετακινούνται στις φυλακές - Αντιδρά η ΟΣΥΕ

Ολοκληρώνεται η μετακίνηση 378 πρώην δημοτικών αστυνομικών σε συγκεκριμένες θέσεις φυλακτικού προσωπικού σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Η αναλογία ανάμεσα στα κενά και τις νέες προσλήψεις βέβαια όπως λένε τα μέλη της Ομοσπονδίας δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες καθώς ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε σε 550 μετακίνησες για τις θέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Η κατάταξη όπως έχει προκύψει από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης δε βοηθάει σε καμία περίπτωση την ενίσχυση των φυλακών» εξηγεί ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Μόλις 10 νέοι υπάλληλοι στο Δομοκό

Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ στο Δομοκό είχε ανακοινωθεί η πρόσληψη 60 υπαλλήλων και όπως προκύπτει από τον πίνακα κατάταξης του υπουργείου θα μετακινηθούν 10 υπάλληλοι! «Πως θα κάνουν φυλακές υψίστης ασφαλείας την ώρα που οι προσλήψεις είναι τόσο λίγες και οι συνάδερφοι έχουν να παίρνουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό?» αναρωτιέται στο ΠαρουσιαΖΩ, ο κ Καρακιτσος. Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις νέες φυλακές των Χανιών και της Νιγρήτας.

Στα Χανιά οι φυλακές εγκαινιάστηκαν στις 22 Δεκεμβρίου 2012 στην περιοχή της Αγιάς, χωρίς, όμως, να καλυφθούν με το αναγκαίο προσωπικό. Στις δύο πτέρυγες κρατούνται συνολικά 240 κρατούμενοι, 120 στην κάθε μία, ενώ το προσωπικό φύλαξης για όλο το 24ωρο ανέρχεται συνολικά σε 38 σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι όποιοι σύμφωνα με τα μέλη της ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων της φυλακής δεν έχουν πάρει ούτε άδειες ούτε ρεπό για πολλούς μήνες. Αρχικά είχε προβλεφθεί η πρόσληψη 55 υπαλλήλων και τελικά οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που μετακινούνται είναι μόλις 11.

Στη Νιγρήτα επρόκειτω να μετακινηθούν 60 υπάλληλοι και τελικά πηγαίνουν 29.

Η Ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων άρχισε σειρά επαφών με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης για την αύξηση του αριθμού των μετακινήσεων.

ρεπορτάζ Δέσποινα Κρητικού

Πηγή: http://www.parousiazw.gr/

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να ειπωθει επισης οτι στον κορυδαλλο θα ερθουν 26 γυναικες!!!σε ποια ποστα θα πανε?θα πανε βεβαιως στα γραφεια...

Unknown είπε...

Δεν κατάφεραν να λύσουν ούτε το πρόβλημα των γυναικών αν και από νωρίς τους είχε επισημανθεί.
Προτεραιότητα είχε ο πραυλισμός του Ξηρού, η πισίνα του ψυχιατρείου, η "παράνομη" αποφυλάκιση από τον Κορυδαλλό, οι Ταξίαρχοι και οι πρώην δικαστικοί που θα σώσουν τις φυλακές. Σιγά μην ασχοληθούν με υπαλλήλους και εξαιρέσιμα.
Κάθε Παρασκευή έκτακτα μέτρα οπότε ότι και να τύχει να πουν ότι το είχαν προβλέψει και μας είχαν προειδοποιήσει.
Ποιο πρόβλημα έλυσαν και σε ποιά φυλακή;

Ανώνυμος είπε...

To ότι δεν καλύφθηκαν όλες οι θέσεις ΔΕ Φύλαξης αφορά αποκλειστικά τις επιλογές των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών αλλά πρωτίστως το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο ενέκρινε σε κάποιες πόλεις πάρα πολλές θέσεις σε σχέση με τον αριθμό των υπηρετούντων Δ.Α.. πχ στα Χανιά, Δομοκό, Σέρρες και εάν ήθελαν πραγματικά να καλυφθούν οι θέσεις στις φυλακές δεν θα έβγαζαν ταυτόχρονα πολλές θέσεις και στην ΕΛ.ΑΣ ωθώντας τους Δ.Α. να επιλέξουν κατά προτίμηση ΕΛ.ΑΣ και μετά Εξ. Φρουρά αφού στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι οι σωφρονιστικοί είναι επικίνδυνη και "βρώμικη" δουλειά. Επίσης έμεινα αρκετοί Δ.Α. αδοάθετοι γιατί δεν ειχαν δηλώσει πολλές επιλογές και οι σωφρονιστικοι ήταν στις πλέον "δυσμενείς" (σε σχέση με τις άλλες βέβαια....) επιλογές... Εμείς που επιλεχτήκαμε να έρθουμε ως ΔΕ Φύλαξης στον Κορυδαλλό σας ενημερώνουμε ότι θα τιμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας και την επαγγελματική συνείδηση και αφοσίωση μας αυτήν την ευκαιρία εργασίας που μας δίνεται στον τόπο μας και μέσα σε αυτό το απέραντο χάος των άνεργων συμπολιτών μας...

Unknown είπε...

Χρέος της διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν με τις νέες προσλήψεις να καλύψει πραγματικές ανάγκες των Καταστημάτων Κράτησης και όχι να αφήνει τις διαδικασίες να έρθουν σύμφωνα με τις επιθυμίες των παραλίγο άνεργων Δημοτικών Αστυνομικών που σωστά δεν επέλεξαν να γίνουν φύλακες φυλακών. Πως θα δημιουργήσουν νέες θέσεις κράτησης; Θέλουν και μπορούν να διορθώσουν τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν; Τώρα πια πως; με ξεσπιτώματα; Θα έρθουν βορεοελλαδίτες στην Κρήτη; Τι θα κάνουν με τη νέα φυλακή στη Δράμα; Θα δουλέψουν άντρες στις γυναίκιες στη Θήβα ή οι γυναίκες στη Λάρισα. Έκαναν μετατάξεις για τις φυλακές γνωρίζοντας τα προβλήματα τους ή είχαν την λογική του joker (και αν σου κάτσει;)
Δεκάρα δεν δίνουν για τις φυλακές όσο για τους φύλακες τους έχουν γραμμένους. Δεν συγκινούνται με τίποτα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και δυστυχώς δεν είναι εύκολο να αλλάξει αυτό. Όσο για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης στόχος του ήταν να ανοίξει τη φυλακή Χανίων οπότε πέτυχε και αυτός τους στόχους του...... Ωστόσο καλορίζικοι όσοι ήρθαν στις φυλακές και καλό κουράγιο. Περιμένουμε την βοήθεια σας και ας μην κλαιγομαστε και συνέχεια, τουλάχιστον ορισμένες φυλακές θα ανακουφιστούν στ' αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ το σωματείο να πιέσει όσο μπορεί, ήδη Δ/Α από Θεσσαλονίκη που πέρασαν νησιά ή πουθενά, θα κάνουν αίτηση θεραπείας για τις κενές θέσεις της Νιγρίτας(21). Τον 1ο και τελευταίο λόγο τον έχει η 3μελής επιτροπή. Πρέπει να ασκηθεί πίεση διότι αυτοί οι συνάδελφοι δεν θα "χτυπήσουν" κατεχόμενες θέσεις αλλά κενές(σημαντική διαφορά). Είναι δύσκολη κατάσταση μιας και η αίτηση που προηγήθηκε επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης αλλά με την σωστή πίεση θα ωφεληθούν και οι 2 πλευρές, τόσο για την πλήρωση των κενών όσο και για την αποφυγή εσωτερικής μετανάστευσης ή και ενδεχόμενης ανεργίας. Παρακαλώ να ενημερώσετε τον πρόεδρο σας κο Καρακίτσο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Νικολινάκο καταλαβαίνετε ότι οι αιτήσεις προς το ΑΣΕΠ των πρώην Δ.Α. ήταν σαν μία μορφή μηχανογραφικού πανελληνίων εξετάσεων Λυκείου. Κάποιοι είχαν δηλώσει τις φυλακές 1η επιλογή και κάποιοι αρκετά μετά από την ΕΛ.ΑΣ. Εχετε δίκιο, το Υπουργείο προσπάθησε να πιάσει με ενα σμπάρο δυό τρυγόνια αλλά όπως βλέπετε υπάρχουν και παρενέργειες σε τέτοιες δύσκολες διαδικασίες όπως η κινητικότητα. Ελπίζουμε κανείς άλλος δημόσιος υπάλληλος να μη βιώσει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας. Για εμάς ήταν η μ'εγιστη ταπείνωση και μείωση μας. Ημασταν με σχέση Δημοσίου Δικαίου (σκληρό δημόσιο..) προσληφθήκαμε με τη μέθοδο αντικειμενικών κριτηρίων, περάσαμε αθλήματα, υγειονομικά, 4 μήνες σχολή εκπαίδευσης και 2 μήνες πρακτική εκπαίδευση με εσωτερικές εξετάσεις από στελέχη της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φέρναμε ένα κάρο έσοδα!!! ( τον μισθό ΣΙΓΟΥΡΑ και πολλά παραπάνω) για να μην αναφερθούμε στην εργασία μας στο δρόμο και τελικά ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ για να τουν "βγουν" τα νούμερα... Παρόλα αυτά εμείς που επιλέξαμε συνειδητά να ενταχθούμε ως Σωφρονιστικοί, θα έρθουμε για να τιμήσουμε το ψωμάκι που θα τρώμε.

Unknown είπε...

ΗΔΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ...............

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια (νέε) συνάδελφε για τις απόψεις σου.Δυστηχώς όσο τα Σωματεία μας δεν προβαίνουν σε ΑΠΕΡΓΙΕΣ τόσο θα μας έχουν ξεχασμένους όλοι.Σιδεροκέφαλοι στην υπηρεσία μας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=277988&catid=9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ....ΕΜΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Στις Σερρες βγηκαν 4 θεσεις για ΑΤ, 2 για ιθαγενεια (Περιφερεια), 40 εξ. φυλαξης και 50 φυλαξης. Υπηρχαν 23 ΔΑ στο νομο και συμφωνα με τις θεσεις που βγηκαν περισσευαν περιπου 75 ΔΑ απο το ν. Θεσ/νικης, και περιπου 25 απο Δραμα και Καβαλα. Αρα υπερκαλυπτονταν η ζητηση. Πως να υπολογισουν οτι τελικα θα περισσεψουν 21 θεσεις εσ. φυλαξης στη Νιγριτα!!!? (υπ'οψιν οτι ηρθαν ατομα απο Εδεσα, Ορεστιαδα και Αθηνα!!! ). Απο τη στιγμη που το Υπουργειο αρχικως εκξεδωσε περιπου 180θεσεις λιγοτερες, πως λεμε οτι ηταν παρα πολλες?

Ανώνυμος είπε...

Οι Σέρρες αποτελούν την εξαίρεση. πχ ο Δομοκός, τα Χανιά και κάπιες θεσσαλικές πόλεις έβγαλαν περισσότερες θέσεις....

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ-ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΕΣ.....ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ..ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.