Join Us On Facebook

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της Μασσαλίας προκαλούν: Ποζάρουν με δεσμίδες 50ευρα, ναργιλέδες και ναρκωτικά [εικόνες]


Σε μια από τις μεγαλύτερες φυλακές της Γαλλίας οι κρατούμενοι φαίνεται να έχουν πάρει το πάνω χέρι και να κυριαρχούν στην φυλακή απέναντι στους, αδύναμους να αντιδράσουν, δεσμοφύλακες. 

Στην Γαλλία, που συχνά κατηγορήθηκε ότι έχει ένα από τα πιο αυστηρά σωφρονιστικά ιδρύματα, τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει. Οι κρατούμενοι των φυλακών έφτιαξαν μια σελίδα στο Facebook όπου δημοσίευσαν φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή τους στις φυλακές Μπομέτ της Μασσαλίας. Στις φωτογραφίες βλέπουμε τους κρατουμένους να ποζάρουν χαμογελώντας κρατώντας χαρτονομίσματα των 50 ευρώ,να καπνίζουν ναργιλέ ή χασίς ή να ποζάρουν γυμνόστηθοι στους διαδρόμους και στα μπάνια της φυλακής. 


Οι φυλακές της Μπομέτ 

Η σελίδα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης καθώς την ακολούθησαν πάνω από 5.000 άτομα πριν πέσει θύμα της επιτυχίας της. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντελήφθησαν την δημιουργία της σελίδας και ανάγκασαν τον κρατούμενο να την αποσύρει. Βέβαια αυτό αρκούσε για να ξεσπάσει το σκάνδαλο και να αποφασίσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην φυλακή να καταγγείλουν την ανυπόφορη κατάσταση στην φυλακή. Σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους , οι 181 δεσμοφύλακες είναι πολύ λίγοι για να ελέγξουν τους 2149 κρατούμενους. 


Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη ελευθερία μερικών κρατουμένων που έχουν κινητά τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν με τους οικείους τους έξω από την φυλακή και τους υποδεικνύουν τις λιγότερο φυλαγμένες γωνίες της φυλακής από όπου μπορούν να τους προμηθεύσουν ναρκωτικά τα οποία εμπορεύονται μέσα στην φυλακή. Οι δεσμοφύλακες καταγγέλλουν την έλλειψη προσωπικού που έχει επίσης ως αποτέλεσμα την προμήθεια μαχαιριών που χρησιμοποιούνται για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.


Οι γαλλικές αρχές διέταξαν ένορκη διοικητική έρευνα για τις συνθήκες στην φυλακή προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και παρά τις διαμαρτυρίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων για έλλειψη προσωπικού που επιτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές στην φυλακή. 

Πηγή: iefimerida.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι μου θυμιζει.... μα τον Κορυδαλλο βεβαια! 180 ταλαιπωροι και κακοπληρωμενοι

Ανώνυμος είπε...

Να μην στεναχωριέστε και διαμαρτύρεστε ας είναι καλά ο Καρακίτσος και ο Αραβαντινός που τα έχει επιλύσει τα προβλήματα όλων των υπαλλήλων.

Ανώνυμος είπε...

και να ήταν μόνο η γαλλια αυτά άρχισαν να γίνονται και εντός των ελληνικών φυλακων για τα πενηνταευρα λέω γιατί για τα υπόλοιπα όλοι γνωριζουμε

Ανώνυμος είπε...

Παιδια αρκει να μην ακουγομαστε, ειμαστε αξιοπρεπεις και δεν ξεφτιλιζομαστε με διαμαρτυριες..... ειπαμε να μην χαλασουμε και το προφιλ καποιων... η σοβαροτης χαρακτηριζει τη δουλεια μας... Α ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Για το σχόλιο του 6 Ιανοαρίου 2015 - 10.41μμ σχετικά με τα 50ευρα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.