Join Us On Facebook

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Έφοδος της αστυνομίας σε φυλακές του Λιβάνου


Ψάχνουν τους δράστες διπλής επίθεσης αυτοκτονίας με οκτώ νεκρούς

Στις φυλακές Ρουμιέ, όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές, έκαναν έφοδο σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου, στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με οκτώ νεκρούς. Η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Μέτωπο και όχι στο Μέτωπο Αλ Νόσρα που ανέλαβε την ευθύνη.

Οι κρατούμενοι αντέδρασαν βάζοντας φωτιά σε στρώματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η αστυνομία αναζητεί απαγορευμένα αντικείμενα στην Πτέρυγα Β της διαβόητης φυλακής Ρουμιέ, όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές, ανάμεσά τους και μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νόσρα. Η Ρουμιέ αρχικά κτίστηκε για να στεγάσει περίπου 1.500 κρατούμενους αλλά σήμερα στεγάζει σχεδόν 3.700.

Οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα και πηγές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά του κράτους. Στα τηλεοπτικά πλάνα διακρίνονται αστυνομικοί να εισβάλουν στα κελιά των κρατουμένων και να πραγματοποιούν έρευνες και καπνός να υψώνεται από τους χώρους της φυλακής.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε καφέ αλαουιτικής συνοικίας στην Τρίπολη του Λιβάνου , κατά την οποία οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Τζαμπάλ Μόχσεν, μετέδωσε το Λιβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρινίζοντας ότι ο δεύτερος καμικάζι ανατινάχθηκε ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο μετά την πρώτη έκρηξη. Την ευθύνη ανέλαβε αρχικά το Μέτωπο αλ Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, η διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Νοχάντ Ματσνούκ είπε ακόμη ότι αναμένει μεγαλύτερη αστάθεια στη χώρα εξαιτίας του εμφυλίου στη γειτονική Συρία. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι αρχές της χώρας ανακρίνουν κάποιους τζιχαντιστές από την Τρίπολη, που είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης με τους δύο καμικάζι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.