Join Us On Facebook

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Κατάληψη στον ΔΣΑ για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό


Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ομάδα 40 περίπου δικηγόρων προκειμένου να κινητοποιήσουν τον ΔΣΑ να λάβει θέση για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ΄) στον Δομοκό και τη μεταγωγή κρατουμένων σε αυτή. Οι δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και η Ιωάννα Κούρτοβικ, ζητούν την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την άρση των μεταγωγών στις φυλακές Δομοκού, την χορήγηση αδειών σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς εξαιρέσεις, κ.λπ.

Υποστηρίζουν ότι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι «απάνθρωπες και συνιστούν βασανιστήριο». Παράλληλα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο κανονισμός ασφαλείας των καταστημάτων κράτησης με τον οποίο καθορίζονται τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα ασφαλείας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των φυλακών, τις ενέργειες του σωφρονιστικού προσωπικού της εξωτερικής φρούρησης και των αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης και τον έλεγχο της ασφάλειας των κρατουμένων για προαυλισμό, την επάνοδό τους στα κελιά, κ.λπ. Σύμφωνα με τον κανονισμό κάθε φυλακή πρέπει να έχει τέσσερις ζώνες (περιβόλους) που είναι: 1) Περίβολος προαυλίου, 2) ενδιάμεσο περίβολο, 3) εξωτερικό περίβολο (εξωτερικό μαντρότοιχο) και 4) περιμετρική περίφραξη ασφαλείας.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιοι ειναι οι πολιτικοι κρατουμενοι?και οι κανονισμοι ειναι ιδιοι με των αλλων καταστηματων αρα ποια βασανιστηρια?θα ειναι πιο αμεση η συνδρομη της αστυνομιας σε περιπτωσεις ασφαλειας του καταστηματος,οχι οπως μεχρι σημερα μας το παιζαν νταβαδες,πηγαιναν γυρευωντας και θα τα λουστουν,αληθεια ειστε υπερ της ασφαλειας και ηρεμιας των καταστηματων εσεις οι γλυωδεις?η αληθεια σας ειναι οτι ο δομοκος ειναι μακρια και το μεροκαματο ειναι πολυ μεγαλο,αυτο σας νιαζει,αληθεια ποιοι αλλοι ηταν εκτος απτην κουρτοβικ?

Ανώνυμος είπε...

re koyrtobik eisai h megaliteri forofygas ths xoras.exeis na kopseis apodeiksh gia thn doyleia soy apo tote poy eides xara sta s//////ia soy

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.