Join Us On Facebook

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κασιμάτης: 2,5 χρόνια ανεφάρμοστο το Χωροταξικό για απομάκρυνση φυλακών


Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, η οποία έγινε κατόπιν ...αιτήματος του δημάρχου με σκοπό να συζητηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης της διαχρονικής δέσμευσης της Πολιτείας για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη.

Ο δήμαρχος επισήμανε την καθυστέρηση στο κρίσιμο ζήτημα της έγκρισης του Ειδικού Χωροταξικού, το οποίο, αν και έχει συνταχθεί από τις αρχές του 2010, δεν έχει εγκριθεί ακόμα από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Υπενθύμισε, δε, ότι το αίτημα των δημοτών του Κορυδαλλού για την οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη το έχει αποδεχθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου, καθώς και ότι πάγια θέση του Δήμου Κορυδαλλού είναι η πλήρης και οριστική απομάκρυνση των Φυλακών, του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου και η παραχώρηση της έκτασης στους κατοίκους της πόλης. Να σημειωθεί πως η μη απομάκρυνση των φυλακών και η μη χωροθέτηση νέων στην Αττική αποτελούν αιτία πολέμου για το Δήμο Κορυδαλλού.

Ο Στ. Κασιμάτης ζήτησε, τέλος, δεδομένου ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι οικοδομικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό των φυλακών, την άμεση μεταφορά των γυναικών κρατουμένων στον χώρο αυτό ώστε να κατεδαφιστεί και η δεύτερη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών (υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πτέρυγα έχει κατεδαφιστεί ήδη) και να παραδοθεί η έκταση στο δήμο, ο οποίος θα την αξιοποιήσει με την δημιουργία πάρκου προς όφελος των κατοίκων.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, αφού επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης και όλου του πολιτικού κόσμου για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών από την πόλη του Κορυδαλλού, δήλωσε ότι άμεση προτεραιότητα του είναι το Ειδικό Χωροταξικό που θα προσδιορίσει την ακριβή θέση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην Αττική, και το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό. Για το σκοπό αυτό θα συγκροτήσει ειδική επιτροπή για την ολοκλήρωσή του.

Οι φυλακές, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται στην καρδιά του οικιστικού ιστού του Κορυδαλλού, ανάμεσα σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις με χιλιάδες μαθητές και αθλούμενους. Η παρουσία τους αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των πολιτών, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και περιορίζει τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης μιας πόλης ογδόντα χιλιάδων κατοίκων.

Πηγή: aftodioikisi.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα φυγουν...μαζι με τις αμερικανικες βασεις...

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.