Join Us On Facebook

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Πλούτισαν από τις φυλακές


Σε χρυσοφόρες επιχειρήσεις αναδεικνύονται οι ιδιωτικές φυλακές στις ΗΠΑ, οι οποίες επεκτείνονται ραγδαία. Πέρυσι τα ιδιωτικά κέντρα κράτησης διέθεταν σχεδόν τα μισά από τα κρεβάτια σε κελιά στο σύνολο των φυλακών της χώρας έναντι μόλις 10% σε σχέση με το 2001. Στα ιδιωτικά σωφρονιστικά κέντρα σε περίπου 250 περιοχές της χώρας, κρατούνται στη συντριπτική πλειοψηφία τους παράνομοι μετανάστες σε αναμονή για απέλαση.
Μόλις δέκα χρόνια πριν οι ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στον τομέα ήταν στο χείλος της πτώχευσης αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισαν να καταγράφουν κέρδη ρεκόρ. Πρακτικά τρεις εταιρίες κυριαρχούν στον τομέα και δυο από αυτές ανακοίνωσαν πέρυσι καθαρά κέρδη της τάξης των 162 εκατομμυρίων δολαρίων και 78,6 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.
Η αλλαγή του κλίματος δε σημειώθηκε βέβαια εν μια νυκτί ούτε ήταν θέμα τύχης. Στη δεκαετία που πέρασε, οι εταιρίες φρόντισαν να προετοιμάσουν το έδαφος και δαπάνησαν συνολικά 45 εκατομμύρια δολάρια στους... κατάλληλους ανθρώπους. Η πολιτική προσεταιρισμού πολιτικών και αξιωματούχων στις αρμόδιες υπηρεσίες είχε στόχο τρανταχτά ονόματα όπως ο γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακέιν, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπένερ, καθώς και τα δυο κόμματα με το Ρεπουμπλικανικό να βάζει στα ταμεία του τα διπλάσια λεφτά σε σχέση με το Δημοκρατικό. Το λόμπι που απέδωσε και στην περίπτωση που επιχειρήθηκε από το Λευκό Οίκο η αλλαγή της πολιτικής με τη μείωση των συλλήψεων και των απελάσεων, καθώς το Κονγκρέσο αποφάσισε σε διαφορετική κατεύθυνση.
Τα καλύτερα όμως φαίνεται ότι βρίσκονται στο άμεσο μέλλον. Στα επόμενα χρόνια τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία νέων σωφρονιστικών κέντρων προκειμένου να υποδεχθούν περισσότερους από 400.000 παράνομους μετανάστες ετησίως και οι ιδιώτες υπολογίζουν ότι το μερίδιό τους στα κέρδη θα είναι αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.