Join Us On Facebook

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Βρετανια: Εξαγωγη κρατουμενων


ΛΟΝΔΙΝΟ.--
«Καινοτομεί» για άλλη μία φορά η βρετανική κυβέρνηση η οποία προχωρά στα σχέδιά της για «εξαγωγή κρατουμένων» σε μία κίνηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τον πέλεκυ των περικοπών και τον στραγγαλισμό του βιοτικού επιπέδου. Μία κίνηση που δημιουργεί «χώρο» για την φιλοξενία «Βρετανών κρατουμένων», καθώς ο πληθυσμός των φυλακών έχει εκτιναχτεί, ειδικά μετά το ρεκόρ που καταρρίφθηκε πέρσι εξαιτίας των συλλήψεων που ακολούθησαν τις ταραχές που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα Λονδίνο και άλλες πόλεις. Συνάμα εξυπηρετεί την εξαγωγή και επιβολή του μοντέλου του αστυνομικού κράτους που ήδη έχει εφαρμοστεί στη Βρετανία.
Οσο για την εξαγωγή... οι κρατούμενοι θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους και θα συνεχίσουν να εκτίουν το χρόνο της κράτησης που τους έχει επιβληθεί από τη βρετανική δικαιοσύνη (!). Οι Βρετανοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν για την επιδιόρθωση φυλακών σε Νιγηρία και Τζαμάικα, προκειμένου να απελαθούν οι εγκληματίες που κρατούνται σε βρετανικές φυλακές, «χωρίς να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους όταν φτάσουν στον τόπο τους και κρατηθούν στις εκεί φυλακές» όπως διατείνεται η βρετανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έρευνας της βουλής των Κοινοτήτων, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ο αριθμός των κρατουμένων από 156 χώρες του κόσμου ανήλθε σε 11.127 ανθρώπους. Ηδη το πρόγραμμα «εξαγωγής κρατουμένων» έχει τεθεί σε εφαρμογή για τη Νιγηρία και την Τζαμάικα, ενώ ήδη η κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκτασή του και για το Πακιστάν, την Αλβανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, τη Σομαλία, την Ινδία, την Ιρλανδία και τη Ρουμανία.
Μπορεί το κόστος της «επιδιόρθωσης, εκσυγχρονισμού αλλά και εκπαίδευσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων» σε φυλακές στο εξωτερικό να υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε πάνω από 3 εκατομμύρια λίρες το χρόνο εντούτοις η κυβέρνηση διατείνεται ότι μακροπρόθεσμα οι «Βρετανοί φορολογούμενοι θα επωφεληθούν» καθώς το κόστος διαβίωσής τους σε βρετανικές φυλακές στοιχίζει 38.000 λίρες, κατά κεφαλή, ετησίως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.