Join Us On Facebook

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Νέα πρωτοβουλία για νέες φυλακές


Με τη διευθύντρια των φυλακών Σταυρακίου Ελένη Αγαπητού συναντήθηκε χθες ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης για να συζητήσει μαζί της τα προβλήματα του σωφρονιστικού ιδρύματος, αλλά και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της παράδοσης εξοπλισμού στις φυλακές και για να ενημερωθεί η κα Αγαπητού για τη μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών για τη βελτίωση των χώρων στο κατάστημα.

Στη συζήτηση αναφέρθηκε και το θέμα κατασκευής καινούργιων φυλακών, αίτημα στο οποίο η Περιφέρεια δήλωσε τη στήριξή της. Η είδηση είναι ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για το θέμα, σε συνεργασία με τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Τις επαφές με τους κυβερνητικούς παράγοντες θα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Οδυσσέας Πότσης, προκειμένου να θέσει εκ νέου το ζήτημα της κατασκευής νέων φυλακών και να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες στη συνέχεια. Μέχρι τότε πάντως, οι εργαζόμενοι και οι κρατούμενοι στο Σταυράκι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, λόγω του υπερπληθυσμού των φυλακών και των παλιών εγκαταστάσεων. Η Περιφέρεια παρέδωσε το τελευταίο διάστημα διάφορα υλικά στις φυλακές, κυρίως ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κρεβάτια, κουβέρτες κ.λπ.) καθώς και άλλα είδη. Επίσης, η «Χρωμοεπιλογή» ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της περιφέρειας και διέθεσε 200 κιλά χρώμα για τη συντήρηση των φυλακών, ενώ η Περιφέρεια θα παραχωρήσει επίσης και ένα λυόμενο, μετά από αίτημα της διεύθυνσης.
Παράλληλα, από τον Σεπτέμβριο οι φοιτητές του τμήματος Πλαστικών Επιστημών και Επιστημών Τέχνης θα κάνουν καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο των φυλακών.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη
Στο μεταξύ, οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ολοκλήρωσαν τη μελέτη για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης στις φυλακές Σταυρακίου. Η μελέτη, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ, έχει ήδη προωθηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και όπως ενημέρωσε τον κ. Καχριμάνη η κα Αγαπητού, αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης. 

Πηγή: http://www.agon.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.