Join Us On Facebook

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο Ντιτρού... στοιχειώνει το Βέλγιο


ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ

Θύελλα προκαλεί η δικαστική απόφαση για μεταφορά της 52χρονης σήμερα Μισέλ Μαρτέν σε μοναστήρι. Η πρώην σύζυγος του Ντιτρού τον είχε βοηθήσει να απαγάγει και να βιάσει έξι ανήλικα κορίτσια, καθώς και να σκοτώσει τα τέσσερα από αυτά, προκαλώντας σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Μισέλ Μαρτέν θα μεταφερθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στο μοναστήρι Κλαρίς, στην περιοχή Μαλόν του κεντρικού Βελγίου, το οποίο δέχτηκε να τη «φιλοξενήσει»
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Μισέλ Μαρτέν θα μεταφερθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στο μοναστήρι Κλαρίς, στην περιοχή Μαλόν του κεντρικού Βελγίου, το οποίο δέχτηκε να τη «φιλοξενήσει»
Το όνομα... Ντιτρού έρχεται να στοιχειώσει και πάλι το Βέλγιο, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση «υπό όρους» της πρώην συζύγου και συνεργού του διαβόητου παιδεραστή που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τη βελγική κοινή γνώμη.
Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 16 χρόνια από την αποκάλυψη των φρικτών εγκλημάτων που «πάγωσαν» τόσο τους Βέλγους πολίτες όσο και τη διεθνή κοινή γνώμη, οι πληγές φαίνεται πως παραμένουν ανοιχτές και η απόφαση του δικαστηρίου να επιτρέψει τη μεταφορά της 52χρονης σήμερα Μισέλ Μαρτέν σε μοναστήρι έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων.
Οπως έγινε γνωστό, έπειτα από τέσσερα αποτυχημένα αιτήματα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η πρώην σύζυγος του παιδεραστή που τον είχε βοηθήσει να απαγάγει και να βιάσει έξι ανήλικα κορίτσια καθώς και να σκοτώσει τα τέσσερα εξ αυτών, οι Αρχές έδωσαν τελικά χθες το πράσινο φως για την έξοδό της από τις φυλακές.
Ο Ντιτρού... στοιχειώνει το Βέλγιο
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Μισέλ Μαρτέν θα μεταφερθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στο μοναστήρι Κλαρίς, στην περιοχή Μαλόν του κεντρικού Βελγίου, το οποίο δέχτηκε να τη «φιλοξενήσει». Υπενθυμίζεται ότι η Μισέλ βρίσκεται στη φυλακή από το 1996, όταν είχε έλθει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση που προκάλεσε σοκ διεθνώς, ενώ το 2004 καταδικάστηκε σε 30ετή κάθειρξη.
Ισόβια
Ο Μαρκ Ντιτρού από την πλευρά του καταδικάστηκε την ίδια χρονιά σε ισόβια δεσμά και, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, δεν αναμένεται να του δοθεί αναστολή. Οι δυο τους είχαν απαγάγει έξι ανήλικα κορίτσια τα οποία εν συνεχεία είχε βιάσει κατ' επανάληψη ο Μαρκ. Τα δύο εξ αυτών τα δολοφόνησε ο ίδιος, ενώ άλλα δύο κορίτσια ηλικίας μόλις οκτώ ετών αφέθηκαν να πεθάνουν από την πείνα στο υπόγειο-φυλακή όπου τις κρατούσε ο Ντιτρού από το 1995 μέχρι το 1996.

Οπως αναμενόταν, η απόφαση των αρχών για το μέλλον της Μισέλ έχει εξοργίσει τις οικογένειες των θυμάτων που απειλούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ο δικηγόρος τους προειδοποίησε πως «θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να μην υλοποιηθεί η απόφαση αποφυλάκισης της πρώην συζύγου του παιδεραστή. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Μισέλ υποστηρίζει πως «πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική γυναίκα από αυτήν που μπήκε φυλακή το 1996».
ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ
Κατά της αποφυλάκισης το 93%

Καμία υπόθεση δεν έχει στιγματίσει τους Βέλγους περισσότερο από τα εγκλήματα του Ντιτρού. Το 1996, οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως οδήγησαν 300.000 πολίτες να ντυθούν στα λευκά (σύμβολο αθωότητας) και να κατέβουν στους δρόμους για να ζητήσουν τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που έκριναν ως «ανεπαρκές» για την αντιμετώπιση της παιδεραστίας. Οι Βέλγοι δεν είναι διατεθειμένοι να «ξεχάσουν» την υπόθεση, κάτι που αποδεικνύεται και από δημοσκόπηση του καναλιού RTL όπου το 93% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά της αποφυλάκισης της Μισέλ Μαρτέν.

Επιμέλεια: ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ
Πηγή: 
http://www.ethnos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.