Join Us On Facebook

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ερώτηση ΔΗΜΑΡ για την ασφάλεια στις φυλακές Τρικάλων


Σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στις φυλακές Τρικάλων κάνει λόγο σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης.

«Τέτοια περιστατικά απειλούν ευθέως τη ζωή, την ασφάλεια αλλά και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των εργαζομένων στις φυλακές όσο και των χιλιάδων κατοίκων των Τρικάλων αλλά της ευρύτερης περιοχής», επισημαίνει ο κ. Κυρίτσης.
«Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών στην απόδραση των έντεκα κρατουμένων δύο εξωτερικοί φρουροί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία αναζητά διαθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι ένας εκ των δραπετών, στις 29 Μαρτίου 2013 μετείχε σε ληστεία, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικές δυνάμεις στα Ίσθμια, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε θανάσιμα μια 25χρονη κοπέλα.
Η απόδραση οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και στην υπερπλήρωση κρατουμένων, προβλήματα τα οποία είχα θέσει και με την υπ’ αριθμόν 943/4.2.2013 επίκαιρη ερώτησή μου προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα «Σημαντικά προβλήματα στην Κλειστή Φυλακή Τρικάλων», προβλήματα άλλωστε που διαπίστωσε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο σωφρονιστικό κατάστημα» αναφέρει στην τοποθέτησή του ο κ. Κυρίτσης.
Ο βουλευτής Τρικάλων ρωτά τον υπουργό πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις φυλακές Τρικάλων λόγω της υπερπλήρωσης του καταστήματος και των ελλείψεων σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή και ποια μέτρα θα πάρει για να ενισχύσει την ασφάλεια των φυλακών.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε κυρίτση άντε παίξε κανένα σήριαλ γόβα στιλέτο και άσε τις ερωτήσεις τάχα μου ότι ενδιαφέρεσαι για τις φυλακές.Ας είναι καλά τα 8000 χιλιάρικα που παίρνεις από τον ελληνικό λαό. Το κόμμα σου θέλει να καταργήσει τα Μ.Α.Τ άντε στον διάβολο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.