Join Us On Facebook

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Έτοιμοι για εξέγερση οι κρατούμενοι στις φυλακές της Κω

Την τελευταία στιγμή αποσοβήθηκαν επεισόδια την Παρασκευή. Βαρυποινίτες αλλοδαποί και πολύ σκληροί δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτε
Εκρηκτική τείνει να γίνει η κατάσταση στις φυλακές της Κω, όπου όχι μόνο συνεχίζεται αλλά διογκώνεται το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα οι κρατούμενοι να αντιδρούν και, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν δυναμικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η πρώτη δυναμική αντίδρασή τους επρόκειτο να σημειωθεί την Παρασκευή, αλλά απετράπη την τελευταία στιγμή, ύστερα από παρέμβαση του διευθυντή των φυλακών κ. Βασίλη Καραθάνου, που όπως φαίνεται, λόγω της καλής δουλειάς που κάνει και των προσπαθειών που καταβάλλει, έχει αποκτήσει το σεβασμό και την εκτίμηση των κρατουμένων.

Όμως κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί μέχρι πότε οι κρατούμενοι θα δείχνουν αυτοσυγκράτηση, λόγω της εκτίμησής τους προς τον διευθυντή. «Όχι για πολύ», σημειώνουν άνθρωποι πο έχουν επαφές με τους κρατούμενους, αλλά και με σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Εδώ και πολύ καιρό στις φυλακές της Κω σημειώνεται το αδιαχώρητο με τους κρατούμενους να έχουν φθάσει πάνω από το 50% της δυναμικότητά τους σε κλίνες. Συγκεκριμένα οι κρατούμενοι αριθμούν 140 άτομα, όταν οι κλίνες είναι 92. Έτσι 45 – 48 κρατούμενοι κοιμούνται σε στρώματα που κάθε βράδυ τοποθετούν όπου βρίσκουν κενό χώρο, δηλαδή σε διαδρόμους, ανάμεσα σε κρεβάτια κ.λ.π. και πάντως στο πάτωμα.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν ο διευθυντής και το λιγοστό προσωπικό των φυλακών της Κω, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, καθώς μεταξύ των κρατουμένων οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί και μάλιστα βαρυποινίτες – έμποροι ναρκωτικών, άλλοι καταδικασμένοι για ληστείες, χρήστες ναρκωτικών, διαρρήκτες κ.λ.π. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για Πακιστανούς, Αλβανούς, Αλγερινούς, Μαροκινούς και Αφγανούς. Από αυτούς ορισμένοι χαρακτηρίζονται ως πολύ σκληροί και είναι αυτοί που μεθοδεύουν ξεσηκωμό όλων των κρατουμένων, κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο (και μάλιστα με απρόβλεπτες συνέπειες) αφού οι λίγοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αλλά και η Αστυνομία του νησιού, είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν. Άλλωστε, ελλειπή είναι και τα μέτρα ασφαλείας στο συγκρότημα των φυλακών.

Γενικότερα, οι συνθήκες είναι μεσαιωνικές και είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει η εξέγερση των κρατουμένων.

Πηγή: http://www.vimatisko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.