Join Us On Facebook

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Για τα κρούσματα βίας επισκέπτεται τις φυλακές Γρεβενών ο Αντ.Ρουπακιώτης


Τις φυλακές Γρεβενών επισκέπτονται σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός ΔικαιοσύνηςΑντώνης Ρουπακιώτης και Κώστας Καραγκούνης, αντίστοιχα.

Εκτιμάται ότι η επίσκεψη σχετίζεται με καταγγελίες για χρήση βίας εις βάρος κρατουμένων κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα, στη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν μαχαίρια και κινητά.

Μετά από επώνυμη καταγγελία ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα. Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Για την υπόθεση τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, καταγγέλλοντας «μεθόδους άγριας καταστολής και βασανισμού» κατά τις επιχειρήσεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές.

Κατά τον τελευταίο αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στις φυλακές Γρεβενών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πέντε κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή hands free, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι 26,5 εκατοστών και μία αυτοσχέδια σακούλα με μικροποσότητα σκόνης (πιθανόν ναρκωτικά).

Στην πορεία της ημέρας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης θα μεταβεί στη Βέροια όπου ο κ. Ρουπακιώτης θα εγκαινιάσει το νέο δικαστικό Μέγαρο της πόλης.


Πηγή: http://www.tovima.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ρουπακιώτη για το θέμα της εισαγωγής των κινητών στις φυλακές θα πάρετε επιτέλους κάποιο μέτρο;Πότε θα τοποθετηθούν τα συστήματα απενεργοποιήσεις τον κινητών στις φυλακές;από κάποια λαμόγια υπαλλήλους που τα παίρνουνε δεν έχουμε μούτρα να αντικρίσουμε τούς γείτονες μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.