Join Us On Facebook

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Κύπρος Αποκλειστικό: Λουκέτο στη πτέρυγα 10 των Κεντρικών Φυλακών

Λουκέτο μπαίνει στα αστυνομικά κρατητήρια στις Κεντρικές Φυλακές. Οι περισσότεροι αλλοδαποί κρατούμενοι έχουν ήδη μετακινηθεί ή απελαθεί, ενώ μετάθεση αναμένουν να πάρουν και οι αστυνομικοί που είχαν υπό την ευθύνη τους τη φρούρηση της πτέρυγας 10.

Του Θησέα Ιωάννου

Παρελθόν αποτελούν τα αστυνομικά κρατητήρια στη πτέρυγα δέκα των Κεντρικών Φυλακών. Μετά από λειτουργία πολλών χρόνων βάζουν λουκέτο και όλοι οι αλλοδαποί που φιλοξενούνταν στο χώρο παίρνουν το δρόμο της απέλασης ή το χώρο κράτησης στη Μεννόγια. 
 
Οι μετακινήσεις αλλοδαπών ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας, αφού έως την Κυριακή η πτέρυγα δέκα θα πρέπει να έχει κλείσει, ώστε να μην μείνουμε εκτεθειμένοι απέναντι στην Ευρωπαική Ενωση και στην αντιπροσωπεία της που φθάνει στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα. 
 
Από τους 35 αλλοδαπούς που κρατούνταν στα αστυνομικά κρατητήρια στις Κεντρικές Φυλακές, έχουν παραμείνει μόνον τρεις άνδρες και μία γυναίκα,οι οποίοι αναμένεται να μετακινηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα. 
 
Υπό μετάθεση, στο μεταξύ, βρίσκονται και οι 17 αστυνομικοί, δώδεκα άνδρες και πέντε γυναίκες, που είχαν την ευθύνη φρούρησης της πτέρυγας 10. 
 
Οι μεταθέσεις θα ανακοινωθούν αύριο με ισχύ από τη Δευτέρα και όπως όλα δείχνουν η πτέρυγα 10 που θα ανακαινισθεί μόλις εξευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια, θα δοθεί ξανά πίσω στις Κεντρικές Φυλακές που ως γνωστό αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό.

Πηγή: http://www.ant1iwo.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.