Join Us On Facebook

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα ο μυστηριώδης εξωτερικός φρουρός για τη δολοφονία Φύσσα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε σε διαθεσιμότητα εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομικού που ήταν παρούσα στο περιστατικό του θανάσιμού τραυματισμού του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, φέρεται να πλησίασε τους αστυνομικούς και να τους είπε: "Είμαι συνάδελφος, ηρέμησαν τα πράγματα, κάποιοι είχαν παρεξηγηθεί σε μια καφετέρια, αλλά τώρα έφυγαν και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".
Μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης της αστυνομικού, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έστειλε αναφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι ήταν παρών στο επεισόδιο και προσπάθησε να συμβιβάσει τα πράγματα.
Η αναφορά αυτή εστάλη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των 32 εκκρεμών δικογραφιών που αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο μυστηριώδης μάρτυρας

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του, καθώς, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ίδιος είναι εξωτερικός φρουρός στις φυλακές και βρέθηκε το μοιραίο βράδυ στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο ρόλος που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση το συγκεκριμένο άτομο και φυσικά η κατάθεσή του αναμένεται να έχει ιδιαίτερη σημασία στην εξέλιξη των ερευνών.
Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:
“Βγήκα έξω από το μαγαζί και συνάντησα τον αδελφό του ιδιοκτήτη, ο οποίος μου είπε ότι είναι δύο παρέες έτοιμες να τσακωθούν, επειδή στραβοκοίταξε ο ένας τον άλλο και κάποιος αποκάλεσε τη άλληπαρέα φασισταριά.

Έτσι ήταν λίγο τεταμένο το κλίμα. Μόλις βγήκαν έξω απο το μαγαζί οι δύο αυτές παρέες προσπάθησα να τους συμφιλιώσω. Τους είπα μάλιστα να μη δώσουν συνέχεια στο περιστατικό. Αυτοί με άκουσαν προς στιγμήν και πήγαν να φύγουν, αλλά λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε το παιδί που μαχαίρωσαν και μου είπε ότι ήθελε να πάει με την παρέα του να πιεί μία μπύρα, όμως δεν ήξερε πώς να φύγει, καθώς από τη μεριά που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του βρίσκονταν οι χρυσαυγίτες”, ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

Και συνέχισε: “Εγώ του είπα να φύγει και να έρθει μετά από μισή ώρα και ότι θα τους πήγαινα – αυτόν και την παρέα του - έναν έναν προς τη μεριά του αυτοκινήτου για να αποφύγω τον καυγά μεταξύ τους".

Η άλλη παρέα είχε σταματήσει και καλούσε τηλεφωνικά και άλλους φίλους της να έρθουν στο σημείο, ενώ κάποια άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ που πέρασαν από το σημείο, σταμάτησαν λίγο παραπέρα, αφού κατάλαβαν ότι κάτι πάει να συμβεί. Αφού έφυγε η παρέα του Παύλου Φύσσα, κάποιος από αυτούς γύρισε λίγα λεπτά αργότερα πίσω, προφανώς για να κοιτάξει αν είχαν φύγει οι χρυσαυγίτες. Τότε αυτοί τον είδαν και άρχισαν να τον κυνηγούν προς την παρέα του. Ήταν περίπου 15 άτομα. Εγώ δεν πήγα προς το μέρος τους. Μετά από λίγο άκουσα φωνές και ότι μαχαίρωσαν κάποιον. Πήγα να δω τι έγινε. Τότε είδα τον πεσμένο στο έδαφος. Έτρεξα προς το μέρος του να βοηθήσω, αλλά η κοπέλα του τα έβαλε μαζί μου γιατί νόμιζε ότι ήμουν προς τους άλλους”.


Πηγή: http://www.news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.