Join Us On Facebook

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Με δυο διαφορετικές θέσεις για τον «ΚΕΡΑΝΗ» η Περιφέρεια Αττικής

Διαμετρικά αντίθετες είναι οι απόψεις των δυο εκ των αντπεριφερειαρχών της Αττικής , του Πειραιώς Στέφανου Χρήστου και των  Νήσων, Δημήτρη Κατσικάρη , για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του , στο κτίριο του « Κεράνη» στη Θηβών στο Ρέντη.
Αντίθετα με τον κ. Κατσικάρη , ο οποίος διαφώνησε με τη μεταφορά εκτός του κέντρου  του Πειραιά των δικαστηρίων , επικαλούμενος μεταξύ άλλων τη δυσκολία που θα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νήσων , ο καθ΄ύλην αρμόδιος Αντιπεριφεριάρχης , Στέφανος Χρήστου , τάχθηκε υπέρ , από την πρώτη στιγμή.
«Η απόφαση της Κυβέρνησης για μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά στο κτίριο «ΚΕΡΑΝΗΣ» βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε . Και επισήμανε ότι «  μετά από προσπάθειες, εξαγγελίες και παλινωδίες  δέκα και πλέον ετών,  αξιοποιείται  ένα κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο και παρέμενε κενό και αφετέρου    η συγκέντρωση σε ένα χώρο όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά θα έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας δικαστών και δικηγόρων».
Ζητεί ωστόσο « για την αποφυγή προβλημάτων η πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει για τη βελτίωση της πρόσβασης και τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης στην  περιοχή του νέου δικαστικού  μεγάρου».
Ο κ. Χρήστου , υπογραμμίζει ότι  η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση των διαχρονικών αγώνων των Διοικητικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  και ειδικά της σημερινής διοίκησής   του. Υπενθυμίζει δε ότι , το θέμα της μετεγκατάστασης των δικαστηρίων είχε τεθεί  από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά  κατά την πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της περιοχής με  τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σήμερα Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και είχε υιοθετηθεί η προτεινόμενη λύση.
« Ευχόμαστε , καταλήγει στην ανακοίνωσή του , και τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση  αυτή  και αφορούν στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, όπως οι επεκτάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, η κατασκευή νέας αγοράς τροφίμων και τα έργα του λιμανιού, να υιοθετηθούν από τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια και να μπουν σε τροχιά  υλοποίησης».

Πηγή: KorydallosNews 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.