Join Us On Facebook

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Απορίες για τις φυλακές Τρικάλων

Τι απαντάει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Θέμις»
Κωνσταντινος Ζουλας
Η έρευνα της «Κ» για τη «Θέμις Κατασκευαστική», τη δημόσια εταιρεία που έχει την ευθύνη της κατασκευής φυλακών και δικαστικών κτιρίων, προκάλεσε και αντιδράσεις. Πόσω μάλλον μετά την εμπλοκή της Δικαιοσύνης, η οποία ήδη διερευνά το όλο θέμα. Δηλαδή, τις απίστευτες υπερκοστολογήσεις και τον ανεξέλεγκτο τρόπο που, ως φαίνεται, λειτουργούσε διαχρονικώς η εν λόγω εταιρεία.

Μία από τις αντιδράσεις προέκυψε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «Θ.Κ.» κ. Δημ. Σκούρα, ο οποίος είχε την ευθύνη της εταιρείας όταν κατασκευάστηκαν στη χώρα 6 πανομοιότυπες φυλακές, μία εκ των οποίων –αυτή των Χανίων– στοίχισε 7 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα (!) με παραδοχή του σημερινού διευθ. συμβούλου κ. Βασ. Χανδακά.


Επιστολή

Σε εκτενή επιστολή του στην «Κ» (ολόκληρη δημοσιεύεται στο kathimerini.gr) ο κ. Σκούρας παραβάλλει μία από τις ακριβές φυλακές (αυτήν των Τρικάλων) με την αντίστοιχη των Χανίων. Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι: «Στη φυλακή Χανίων δεν κατασκευάστηκε το κτίριο πολλαπλών χρήσεων και επαγγελματικής κατάρτισης όπως στις υπόλοιπες φυλακές (κόστους περίπου 1,2 εκατ. ευρώ)» όπως και «αντλιοστάσια ακαθάρτων ομβρίων ύδρευσης, κόστους 645.000 ευρώ». Ισχυρίζεται επίσης ότι στα Τρίκαλα απαιτήθηκαν ακόμη: «Εξυγίανση εδάφους και κατασκευή στεγανολεκάνης κόστους 900.000 ευρώ, κατασκευή δρόμου πρόσβασης κόστους 350.000 ευρώ κ.ά.». Συνολικώς εκτιμά ότι οι καταγραφόμενες από τον ίδιο διαφορές (μεταξύ Χανίων και Τρικάλων) ανέρχονται σε 3,9 εκατομμύρια ευρώ και με το σκεπτικό αυτό εκτιμά ότι όλες οι φυλακές «κόστισαν περίπου το ίδιο, 27,5-28,5 εκατ. ευρώ».

Η «Κ» δεν έχει πρόθεση να αντιπαρατεθεί προσωπικά με τον κ. Σκούρα. Τα στοιχεία που επικαλείται θα τα ελέγξει ούτως ή άλλως η Δικαιοσύνη. Προκαλεί όμως εντύπωση ότι ο κ. Σκούρας παραλείπει να αναφέρει π.χ. ότι η στεγανολεκάνη (ύψους 900.000 ευρώ), όπως και το αντλιοστάσιο ακαθάρτων (κόστους 500.000 ευρώ) κατασκευάστηκαν όχι μόνον στα Τρίκαλα, αλλά και στα Χανιά. Αποσιωπά επίσης το γεγονός ότι το αντλιοστάσιο ομβρίων χρειάστηκε στα Τρίκαλα λόγω κακοτεχνίας της στεγανολεκάνης (!) που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η φυλακή, κάτι που επιβάρυνε την «Θ.Κ.» και όχι τον εργολάβο!

Τέλος, είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Σκούρας παραβάλλει τα Χανιά με τα Τρίκαλα και όχι π.χ. με τη φυλακή του Δομοκού, που στοίχισε συνολικώς 30,6 εκατ. ευρώ χωρίς να χρειαστούν –πλην του κτιρίου επαγγελματικής κατάρτισης– όλες οι πρόσθετες κατασκευές που απαριθμεί...

Ο κ. Σκούρας καταλήγει διαμαρτυρόμενος που μπήκε «στο ίδιο τσουβάλι» με τους «βρώμικους και ανέντιμους» της «Θέμις Κατασκευαστική» και δηλώνει «υπερήφανος» για τα δικά του πεπραγμένα. Είθε να κατονομάσει με στοιχεία στη Δικαιοσύνη ποιους ακριβώς εννοεί, μεταβιβάζοντας οικειοθελώς στον εισαγγελέα και την εξουσιοδότηση που έστειλε τον γράφοντα για τον έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών, συγχέοντας τη δημοσιογραφική με τη δικαστική έρευνα...

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.