Join Us On Facebook

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Χίος: Αθώοι πρώην διευθυντής και γιατρός φυλακών για θάνατο υπόδικου

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου ο πρώην διευθυντής των φυλακών του νησιού και η πρώην γιατρός, σχετικά με την ευθύνη που είχαν για τον προ πέντε ετών θάνατο ενός 26χρονου χρήστη ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος ως υπόδικος για κλοπή.
Η γιατρός, πριν τον θάνατο του 26χρονου, είχε καταγγείλει με μακροσκελέστατο κείμενο τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές αλλά και τις συνθήκες περίθαλψης των κρατουμένων ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της υπερασπιζόταν τα δικαιώματα τους.
Όσον αφορά τον διευθυντή, καθοριστικό ρόλο στην αθώωση του έπαιξε το γεγονός ότι τον Νοέμβριο του 2008, που πέθανε ο 26χρονος, αυτός βρισκόταν σε άδεια.
Η υπόθεση πάντως δεν έκλεισε εδώ, καθώς η έδρα του δικαστηρίου επέστρεψε τον φάκελο στην Εισαγγελία με το ερώτημα της εξέτασης των ευθυνών της τότε υποδιευθύντριας των φυλακών. Η τελευταία, μία μέρα πριν τον θάνατο του νεαρού, είχε ενημερώσει την Εισαγγελία για τις καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές που είχε κάνει ο 26χρονος. Αρχικά δεν είχε ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον της.
Πληροφορίες από chiosnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.