Join Us On Facebook

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Επίκαιρη ερώτηση για τη συμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων


ΠΡΟΣ: Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: Έντονη συμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας

Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας εδώ και αρκετά χρόνια νοσεί έντονα. Η πληρότητα των φυλακών έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προβλεπόμενη και η ποιότητα του έργου που επιτελεί το σωφρονιστικό σύστημα υποβαθμίζεται συνεχώς. Επιπλέον, οι συνθήκες εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Είναι κατά γενική ομολογία απαραίτητο η Διοίκηση να προχωρήσει σε μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών, όπως εξάλλου αναγνώρισε και ο αρμόδιος υπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης.

Δυστυχώς όλα τα μέτρα που ελήφθησαν από τις παρελθούσες κυβερνήσεις προς την κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των φυλακών υπήρξαν αποσπασματικά, χωρίς ιδιαίτερη μελέτη και χαρακτηρίζονταν από προχειρότητα. Τα μέτρα αυτά οδηγούσαν στην κατά καιρούς αποφυλάκιση μεγάλου αριθμού προσώπων με βεβαρημένο ποινικό ιστορικό επιτρέποντας σε αυτά την συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για να αποσυμφορηθούν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας;

2) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να εξασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και συνοχή που πλήττεται βάναυσα από τον τεράστιο αριθμό εγκληματιών που κυκλοφορούν ελεύθεροι;

Αθήνα, 24-07-2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Λαγός Ιωάννης

Βουλευτής Β’ Πειραιώς 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.