Join Us On Facebook

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ολόκληρη η δήλωση του Ρουπακιώτη στην NET

«Έχουν περικοπεί οι αποδοχές των δικαστών κατά 38% και επιχειρείται και πάλι να περικοπούν αυτές οι αποδοχές. Αντιλαμβάνεσθε ότι και αυτοί είναι άνθρωποι που ζουν από το μισθό τους. Έχουν περικοπεί, κρατηθείτε, ακόμη και 50 ευρώ από τους επιμελητές που επιδίδουν τα δικόγραφα και τις αποφάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν προωθούνται οι διαδικασίες. Ομοίως και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και για τους υπαλλήλους της εσωτερικής υπηρεσίας έχουν περικοπεί τόσο οι αποδοχές, ώστε λες, με τι κουράγιο θα απαιτήσεις από αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν το κάτι παραπάνω;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ως προς το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για περικοπές των δαπανών, ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε: «Είναι απελπιστικά δύσκολα τα οικονομικά πράγματα της χώρας. Και χθες μας κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας ζητώντας ακόμη περισσότερα.
Τι; Τα 550 εκατ., όσα η αξία μισού υποβρυχίου, να μειωθούν. Πόσο θα μειωθούν ακόμη; Και πόσο θα αντέξουν αυτοί οι άνθρωποι. Είτε είναι οι επιμελητές που κάνουν τις επιδόσεις, είτε είναι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δεν παίρνουν τα νυχτερινά τους, είτε είναι δικαστές που απειλούνται με περικοπές. Εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να μην μειωθούν οι αποδοχές τους».
Σε ερώτηση για το ποια είναι η αίσθησή του για την κυβέρνηση, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε: «Μου έχουν πει ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να δηλώνω ότι είμαστε αισιόδοξοι».
ΠΗΓΗ: 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.