Join Us On Facebook

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ξανά στον Κορυδαλλό ο Σάββας Ξηρός


Το δρόμο για τον Κορυδαλλό πήρε και πάλι χτες το πρωί ο Σάββας Ξηρός, καθώς η νοσηλεία του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ολοκληρώθηκε. Μάλιστα, για τη μεταφορά του στήθηκε για άλλη μία φορά γιγαντιαία επιχείρηση, με μία πομπή από περιπολικά και οχήματα της Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων να τον «συνοδεύει» στα παλιά του… λημέρια.
Το πιθανότερο πάντως είναι πως θα συνεχίσει τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλούπριν μεταφερθεί και πάλι στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί ολοκλήρωσαν την παρακολούθησή του στο Οφθαλμολογικό Τμήμα, ύστερα και από επέμβαση που πραγματοποιήθηκε και στα δύο μάτια του, επίσης εξετάστηκε από νευρολόγους, αγγειολόγους και ωτορινολαρυγγολόγους, ενώ μετά και από νευρολογικό έλεγχο κρίθηκε ότι ήταν έτοιμος για να λάβει εξιτήριο.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, η κράτηση του Σάββα Ξηρού διακόπηκε για πέντε μήνες, ώστε να δεχτεί ιατρική φροντίδα και στη συνέχεια θα επέστρεφε στον Κορυδαλλό, ωστόσο η νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ τελικά δεν ξεπέρασε τις δέκα μέρες.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή στελέχη της ΕΛΑΣ απέστειλαν επανειλημμένως αναφορές προς τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης ζητώντας να επισπευσθεί ο χρόνος παραμονής του Σάββα Ξηρού στο ΑΧΕΠΑ και αναφέροντας σωρεία λόγων που καθιστούσαν την παραμονή του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η επιλογή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, από άποψη ασφάλειας, ήταν ιδιαίτερα «ατυχής», καθώς βρίσκεται σε χώρο εντός του ΑΠΘ.
Ωστόσο όπως αναφέρει ο aggelioforos.gr, ακόμη και έτσι το νοσοκομείο είχε μετατραπεί σε φρούριο το τελευταίο διάστημα, ενώ τουλάχιστον δύο διμοιρίες στάθμευαν σε μόνιμη βάση σε περιοχές του κέντρου σε απόσταση αναπνοής από το νοσοκομείο, αλλά σε χώρους εκτός του πανεπιστημίου.
πηγή: tvkosmos.gr/feedproxy.google.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.