Join Us On Facebook

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης στην "Αυγή" για την "πισίνα" στις φυλακές Κορυδαλλού


Από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:
"Αγαπητή 'Αυγή',
Έκπληξη αισθάνθηκα από το δημοσίευμα του συντάκτη σας Β.Β. με τίτλο 'Κρίμα, κ. Ρουπακιώτη' (26-7-2012). Και σε ό,τι αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος, που αναφέρεται γενικότερα στις δικαιοπολιτικές αντιλήψεις που πρέπει να επικρατούν για τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, δεν αντιλήφθηκα αν είναι οι δικές μου φράσεις, που κατ’ επανάληψη έχω διατυπώσει στη Βουλή, στις επισκέψεις μου στις φυλακές και σε συνεντεύξεις, ή του συντάκτη σας.
Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζω ότι, σε διάστημα μικρότερο του μηνός, έχουμε επισκεφτεί τους κρατούμενους στις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας (Κορυδαλλός, Διαβατά Θεσσαλονίκης, Λάρισα), όπως έχει δημοσιεύσει και η 'Αυγή', έχουμε διαπιστώσει τις συνθήκες που επικρατούν και έχουμε δηλώσει ότι, χωρίς καθυστέρηση, θα επιχειρήσουμε, όχι μόνον τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στις φυλακές, αλλά και την εφαρμογή εναλλακτικών μέτρων έκτισης της ποινής. Στο πλαίσιο αυτό εξαγγείλαμε την προώθηση ευεργετικών ρυθμίσεων για την ίση μεταχείριση όσον αφορά στη χορήγηση αδειών, την υφ’ όρον απόλυση και την παραγραφή πειθαρχικών ποινών, καθώς και την προώθηση του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα και του νέου Κώδικα για τα ναρκωτικά.
Ως προς το τελευταίο, ωστόσο, μέρος του δημοσιεύματος , δεν κατάλαβα γιατί με εγκαλεί ο συντάκτης σας. Εκτός και αν διαφωνεί, επειδή αποφασίσαμε να διενεργηθεί η εκ του νόμου αναγκαία ΕΔΕ, για να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκε η νομιμότητα για τις κατασκευές. Επιπλέον, η εντολή μας ήταν να γίνουν οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.
Ανεξαρτήτως των παραπάνω, διέφυγε, προφανώς, του συντάκτη σας, ότι οι εγκαταστάσεις αυτές δεν αφορούν κρατούμενους, αλλά βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο του Ψυχιατρείου, στον οποίο δεν είμαστε, βεβαίως, αντίθετοι να υπάρχουν, με την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας , κατασκευές για εξυπηρέτηση των αναγκών των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Κατά συνέπεια δεν αντιλαμβάνομαι ποιος, τελικά, σύρεται από την 'αρνητική, λαϊκίστικη δημοσιότητα', όπως γράφετε, εγώ δε, δεν θα πω 'κρίμα κ. Β.Β.', θα επισημάνω όμως ότι μένει πλέον μετέωρο το 'κρίμα' και αναζητεί κάπου να επικαθήσει.

Φιλικά,
Αντώνης Ρουπακιώτης"

Η απάντηση της "Αυγής"
Αφού ο αξιότιμος υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης παραδέχεται στην επιστολή του ότι δεν θα είχε πρόβλημα εάν υπήρχε πισίνα για τους κρατουμένους στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και ότι η δική του παρέμβαση αφορούσε μόνον τη διερεύνηση των τυπικών διαδικασιών κατασκευής και τα τεχνικά στοιχεία των επίμαχων εγκαταστάσεων, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τις προθέσεις του.
Β.Β.

Πηγή: http://www.avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.