Join Us On Facebook

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Προσφορές από συλλόγους και φορείς στους κρατούμενους των φυλακών της Κω


Ο Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων του, οργάνωσε επίσκεψη στο κατάστημα κράτησης της Κω (δικαστικές φυλακές), με σκοπό την επίδοση προσφορών από συλλόγους και φορείς, την ψυχαγωγία των κρατουμένων, καθώς και την πλήρη ενημέρωση και διαπίστωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. 

Επικεφαλής ήταν η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας κα Μουτάφη Δέσποινα η οποία συνοδευόταν από  την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Ειρήνη Σβύνου, την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας Κω κα Γιάχου Δήμητρα, την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Κω κα Ανδρεάνη Γεωργία και τον σύλλογο «Αγαθοεργός Αδελφότης ¨Άγιος Ιωάννης ο Ναύκληρος¨» με το Δ.Σ. και την πρόεδρο κα Διακαναστάση Αλεξάνδρα.    

Παρουσία του διευθυντού κ Καραθάνου Βασίλειου προσφέρθηκαν στους κρατουμένους αναψυκτικά,  είδη που συγκέντρωσε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος ¨Προφήτης Ηλίας Φιλερήμου¨ δια του προέδρου του κ. Ιωάννη Φούκα (τηλεκάρτες, σεντόνια, γλυκά) και είδη ατομικής υγιεινής που προσέφερε  ο Αγαθοεργός σύλλογος της Κω. 

Στην συνέχεια τους κρατουμένους διασκέδασαν με  μουσική και τραγούδια τα αδέρφια από την Ρόδο Δημήτρης και Καθολική Θαρρενού. Η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχής, μιας και δόθηκε η ευκαιρία στους κρατουμένους να νιώσουν την συμπαράσταση της κοινωνίας μας και να περάσουν έστω και για λίγο διαφορετικά τις ατελείωτες ώρες της κράτησής τους. 

Προγράμματα στήριξης

    Η κα Μουτάφη συνεχάρη τον Διευθυντή και το προσωπικό των φυλακών για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, ώστε  οι συνθήκες να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες, καθώς στις φυλακές κρατούνται διπλάσιος αριθμός  ατόμων από τον προβλεπόμενο. 

Ευχαρίστησε τους εθελοντές που προσφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν και ανακοίνωσε την διάθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την από κοινού υλοποίηση προγραμμάτων υποστήριξης των κρατουμένων και των οικογενειών τους. 

Ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση Κοινωνικού Λειτουργού για την παροχή συμβουλευτικής στήριξης  από το  Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας Κω και τη βούληση για δημιουργία τμημάτων επαγγελματικής κατάρτισης και δημιουργικής απασχόλησης των κρατουμένων μέσω του Κ.Ε.Κ. “Γ. Γεννηματάς”, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με την πρόεδρό του, Περιφερειακή Σύμβουλο κα Παπατσή Λίνα.  

πηγή: tvkosmos.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.