Join Us On Facebook

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Υπερπληθυσμός στις Φυλακές – 50% επιπλέον στην Κω οι κρατούμενοι-Το προσωπικό δεν επαρκεί- Δηλώσεις κ. Καραθάνου Διευθυντή Φυλακών


Υπερπληθυσμός στις Φυλακές – 50% επιπλέον στην Κω οι κρατούμενοι-Το προσωπικό δεν επαρκεί- Δηλώσεις κ. Καραθάνου Διευθυντή Φυλακών
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του καταστήματος κράτησης Κω για επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους δηλώσεις μας έκανε ο Διευθυντής των Φυλακών ΚΩ Κ. Καραθάνος Βασίλης, και έρχεται στη δημοσιότητα για ακόμα μία φορά το μεγάλο πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές όχι μόνο της Κω αλλά και όλης της Ελλάδας.
Γενικότερα από τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Καραθάνος στις φυλακές της Ελλάδας ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν περίπου 8.000 κρατούμενοι , υπάρχουν περίπου στις 12.000 ενώ στην Κω και το ποσοστό είναι 50% πάνω, δηλαδή 140 κρατούμενοι από τους 70-80 που θα έπρεπε. Και σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει έλλειψη προσωπικού που είναι αρκετά μειωμένο όπως δηλώνει ο Διευθυντής και αναγκάζονται να κάνουν βάρδια 1 και 2 άτομα που κανονικά δεν θα έπρεπε, ζητώντας ξανά και ξανά προσωπικό.
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες η Ομοσπονδία ξεκίνησε 3ωρες στάσεις εργασίας Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:
1) Για την άδικη διαθεσιμότητα της συναδέλφισσας νοσηλεύτριας του Κ. Κ. Τρικάλων στις 20/10/2012, καθώς επίσης και για την χθεσινή απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια του Κ. Κ. Κορυδαλλού και δύο συνάδελφοι της γραμματείας.
2) Για τον αποδεκατισμό του προσωπικού των φυλακών που αγγίζει τα όρια της διάλυσης και απαιτούμε την άμεση ενίσχυση του προσωπικού τόσο με μετακινήσεις ή μετατάξεις από υπαλλήλους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, όσο και την ενίσχυση του φυλακτικού προσωπικού από τις εξωτερικές φρουρές των φυλακών.
3) Για την υπερσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης η οποία μεταφράζεται σε άθλιες συνθήκες κράτησης για τους κρατούμενους και κατά συνέπεια σε απελπιστικές συνθήκες εργασίας για εμάς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.