Join Us On Facebook

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ - «διά χειρός κρατουμένων γυναικών στον Κορυδαλλό»


Σήμερα, στις 15-11-2012, ξεκίνησε στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού η λειτουργία εργαστηρίου για την εκμάθηση κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος. Το εργαστήριο αυτό διοργανώνεται και εποπτεύεται από το Κέντρο Επανένταξης Κρατουμένων και Αποφυλακιζομένων «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», με την έγκριση και την ένθερμη στήριξη της Διευθύντριας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού κας Στέφη Μαρίας, η οποία αγκάλιασε αμέσως την προσπάθεια. Σε αυτό το εργαστήριο, γυναίκες κρατούμενες διδάσκονται από την εκπαιδεύτρια, καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συνεργάτιδα της «ΕΠΑΝΟΔΟΥ» κα Ελισάβετ Γρηγοριάδου, πώς να δημιουργούν χειροποίητα κοσμήματα χρησιμοποιώντας απλά και φθηνά, ανακυκλώσιμα υλικά. 

Η συγκεκριμένη αυτή δεξιότητα έχει αποτελέσει και κατά το πρόσφατο παρελθόν αντικείμενο εκπαιδευτικού προγράμματος διοργανωμένου από την «ΕΠΑΝΟΔΟ», το οποίο παρακολούθησαν με υψηλό βαθμό επιτυχίας αποφυλακισμένοι και αποφυλακισμένες. Εξ ίσου επιτυχές αναμένεται να είναι και τώρα, στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, δεδομένου ότι η εκμάθηση αυτής της πρακτικής δεξιότητας όχι μόνο θα αποτελέσει μια δημιουργική ενασχόληση και, συγχρόνως, μια ψυχική διέξοδο για έναν μεγάλο αριθμό κρατουμένων γυναικών, αλλά και θα τους προσφέρει μια βιοποριστική (επαγγελματική) προοπτική για τη ζωή τους μετά την αποφυλάκιση. Ο μεγάλος, άλλωστε, αριθμός αιτήσεων που υποβλήθηκε από τις κρατούμενες για τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, είναι κάτι που πιστοποιεί ότι η χρησιμότητά του γίνεται άμεσα αντιληπτή και από τις ίδιες.

Η «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», θεωρώντας ότι η προετοιμασία για την κοινωνική επανένταξη ενός αποφυλακισμένου ή μιας αποφυλακισμένης πρέπει να αρχίζει ήδη κατά τη διάρκεια της κράτησης, προσβλέπει σε θεσμοθέτηση όχι μόνο του συγκεκριμένου, αλλά και άλλων παρεμφερών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κρατουμένους. Για τον σκοπό αυτό, φιλοδοξεί και ευελπιστεί να αναπτύξει μια σταθερή σχέση συνεργασίας με τη σωφρονιστική διοίκηση και, φυσικά, με το σωφρονιστικό προσωπικό.

Για τη διεξαγωγή του παρόντος εργαστηρίου κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τις κρατούμενες μαθήτριές του για το υψηλό ενδιαφέρον τους. Για τη θεσμική και πρακτική στήριξη που προσέφεραν και προσφέρουν για την υλοποίηση του εργαστηρίου, ευχαριστούμε θερμά:
α) Την προïσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και την κοινωνική λειτουργό των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, κα Σίσση Κατσαλούλη και κα Μάρθα Διβριώτου, αντίστοιχα, και
β) Τον Αρχιφύλακα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, κο Νίκο Μαντζουράνη, και τις ένστολες σωφρονιστικές υπαλλήλους.
Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κο Μάριο Οικονομάκη, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, για την ευγενική φιλοξενία που μας προσφέρει σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο.






Η Διευθύντρια, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι της «ΕΠΑΝΟΔΟΥ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.