Join Us On Facebook

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έρχονται ελεγκτές από την Ε.Ε. για φυλακές και ψυχιατρεία


Έλεγχο, για τις συνθήκες διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές και τα ψυχιατρεία, θα πραγματοποιήσει το 2013 ηΕπιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης και Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Εκτός από τη χώρα μας, η Επιτροπή έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί εντός του επόμενου έτους και το Βέλγιο, την Κύπρο, την Ουγγαρία, το Μαυροβούνιο, την Πολωνία, το Σαν Μαρίνο, τη Σλοβακία, την Τουρκία και την Ουκρανία, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που στερούνται της ελευθερίας τους ή βρίσκονται σε ψυχιατρικά ιδρύματα.
Η ανακοίνωση συνοδεύεται από την πρόσκληση σε οποιονδήποτε διαθέτει στοιχεία που αφορούν την στέρηση ελευθεριών σε κάποια από αυτές τις χώρες, να τα θέσουν υπόψη της Επιτροπής. Επισημαίνεται, επίσης ότι η Επιτροπή μπορεί να πραγματοποιήσει ad hoc επισκέψεις όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, ανάλογα με τις περιστάσεις. 
Κατά κανόνα, τα μέλη της επισκέπτονται χώρους κράτησης (φυλακές, κέντρα κράτησης ανηλίκων, αστυνομικά τμήματα, κέντρα κράτησης μεταναστών, ψυχιατρικά νοσοκομεία, κέντρα κοινωνικής φροντίδας) και καταγράφουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων. Μετά από κάθε επίσκεψη, η Επιτροπή στέλνει στο ενδιαφερόμενος κράτος-μέλος μια εμπιστευτική έκθεση με επισημάνσεις και συστάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.