Join Us On Facebook

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η Διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού καθώς και δυο σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών.


Ειδικότερα, στο εισαγγελικό μικροσκόπιο βρίσκεται η ύποπτη αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων  κατηγορουμένων, ο οποίος είχε συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας  με θύματα δύο νεαρούς ειδικούς φρουρούς στην περιοχή του Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011. 

Οι κατηγορούμενοι, επειδή καθυστερούσε η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας, παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση να δικαστούν για την υπόθεση της ληστείας που είχε προηγηθεί σε περίπτερο στην περιοχή του Μενιδίου. Οι τρεις από αυτούς καταδικάστηκαν, αλλά ο τέταρτος συγκατηγορούμενός τους αθωώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2012. Το περίεργο είναι ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος όταν επέστρεψε στον Κορυδαλλό  αντί να συνεχίσει την έκτιση του υπόλοιπου  χρόνου που απέμενε μέχρι να λήξει το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής του κράτησης έφυγε σαν κύριος από τις φυλακές σαν να μην είχε άλλη εκκρεμότητα.

Για την πρόωρη αποφυλάκιση του δράστη ενημερώθηκε προ 20ημέρου ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά και αμέσως έδωσε εντολή στην υπεύθυνη των φυλακών εισαγγελέα να διενεργήσει έρευνα για τις συνθήκες αποφυλάκισης του συγκεκριμένου κρατούμενου. Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ευθύνονται ενδεχομένως σωφρονιστικοί υπάλληλοι που δεν είδαν το εκκρεμές ένταλμα σύλληψης για τη διπλή ανθρωποκτονία ή αν ο φάκελος είχε φτάσει με ελλείπει στοιχεία από τα δικαστήρια. σε αυτή την περίπτωση θα ελεγχθεί αν υπάρχει αμελείς ή δόλος στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η φυλακή δεν ενημέρωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο  έμαθε για τα γεγονότα αυτά  μόλις πριν από λίγες ώρες. Γεγονός που σήμανε συναγερμό στις υπηρεσίες ,ώστε να ερευνηθεί το γεγονός προς κάθε κατεύθυνση.  




Πηγή: www.capital.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφέθηκε ελεύθερος επειδή κάποιοι νόμισαν ότι δεν κατηγορείτο για την δολοφονία. Κάποιοι δηλαδή ή μπέρδεψαν τα χαρτιά ή τα άρπαξαν και τώρα λένε ότι μπερδεύτηκαν. Μπορντέλο είναι η επιεικέστερη έκφραση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης βέβαια βρήκε την εύκολη λύση που βρίσκει πάντα. Έθεσε σε διαθεσιμότητα την διευθύντρια των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί οι υπάλληλοι στα δικαστήρια δεν βγήκαν και αυτοί σε διαθεσιμότητα;

Γιατί πάντα φταίνε οι υπάλληλοι των φυλακών;

Η Διευθύντρια (Μαρία Στέφη) είναι η μόνη που "προσπαθεί" απο όλους όσους πέρασαν τα τελευταία χρόνια κοιτάζοντας μόνο τα συνδικαλιστικά συμφέροντα τους !!!

Ανώνυμος είπε...

Υποστηρίζουμε τους 2 διοικητικούς υπαλλήλους, που πρόκειται για τους στυλοβάτες της διοίκησης. Τόσα χρόνια έχουν δείξει το ποιόν τους, δεν θα το λέρωναν τώρα για έναν δολοφόνο !!!

Ανώνυμος είπε...

Η Στέφη σας ξίνισε γιατί τόλμησε να ορθώσει το ανάστημά της...
Βρήκατε πάτημα να την στείλετε ...
Μπράβο σας !!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι απο τους λίγους Διευθυντές που ξέρουν πώς είναι το εσωτερικό της φυλακής ...
Πολλοί ήξεραν μόνον που ο κήπος !!!
Έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα της και αυτό λέει πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Για τα παιδιά της γραμματείας τα οποία κατηγορούντε άδικα, δεν χρειάζονται πολλά λόγια ...
Μόνο με ένα βλέμμα μπορείς να καταλάβεις ότι είναι διαμάντια !!!
Δεν θα θυσίαζαν οικογένεια και παιδιά, για κανέναν !!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.