Join Us On Facebook

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πειθαρχική έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού για τις VIP ανέσεις


Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των υπαλλήλων προκάλεσαν τα όσα είπε ο αρχιφύλακας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός περί πλούσιων κρατουμένων που έχουν VIP ανέσεις στην 6η πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο αρχιφύλακας είχε κληθεί ενώπιον της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής και μίλησε για πλούσιους και πληβείους κρατουμένους, με ανέσεις ανάλογες της οικονομικής τους επιφάνειας. «Ξέρετε κανέναν χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα; Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά». Και συμπλήρωσε: «Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε».

Η συγκεκριμένη αναφορά, ωστόσο, ανέβασε τους τόνους στην επιτροπή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι ο κ. Αραβαντινός παρέστη στην επιτροπή μόνο με την ιδιότητα του... συνδικαλιστή. «Μην έρχεστε εδώ και μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Εχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;» ανέφερε σε έντονο ύφος η βουλευτής, ενώ ο κ. Αραβαντινός επέμεινε στην τοποθέτησή του, επισημαίνοντας: «Είμαι στις φυλακές 31 χρόνια, σε λίγο θα πάρω σύνταξη, αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Αυτά που σας λέω είναι πέρα για πέρα αληθινά».

Στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης θα εξεταστεί αν τηρείται ο νόμος σε σχέση με την προμήθεια τροφίμων από κρατουμένους, που με δικά τους έξοδα καθορίζουν το μενού τους. Επιπλέον, θα ερευνηθεί αν όσοι κρατούνται στην αποκαλούμενη πτέρυγα VIP, την 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού, πληρούν τους όρους που προβλέπονται στον κανονισμό των φυλακών ή αν κάποιοι - και ποιοι - τον παραβιάζουν.

Ασφυκτικές συνθήκες. Πάντως ο Αντώνης Αραβαντινός ενημέρωσε την επιτροπή της Βουλής για τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, αφού κρατούνται πολλοί περισσότεροι σε σχέση με τις προδιαγραφές των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο το πληρώνουν οι έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι "γ... την Ελλάδα σας". Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο» είπε ο κ. Αραβαντινός. Και πρόσθεσε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βίαιος εποικισμός των φυλακών από το αλλοδαπό στοιχείο. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι αδύναμοι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι οι Ελληνες.

Το 70% των κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι και αυτοί μεταξύ τους είναι χωρισμένοι στα δύο», υποστήριξε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ

Πηγή: http://www.tanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.