Join Us On Facebook

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή για τη Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στις φυλακές της Νιγρίτας


Ερώτηση προς τους κ. κ. Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατέθεσε στη Βουλή η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά,
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ,
Βουλευτής Ν. Σερρώντων Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το θέμα της ερώτησης είναι: 

Δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. 

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η ίδρυση και η λειτουργία Περιφερειακού Ιατρείου στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας είναι απόλυτης προτεραιότητας. Με την έναρξη της λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης είχε προβλεφθεί, ότι είναι προτιμότερο οι ιατρικές ανάγκες των κρατουμένων σε πρώτη φάση σε πρωτοβάθμια περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο χώρο λειτουργίας του καταστήματος, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο άσκοπες μετακινήσεις τους τόσο στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας ή και στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών αλλά και για το ενδεχόμενο διαφόρων παρενεργειών, που πιθανά θα μπορούσαν να προκύψουν από την μετακίνησή τους σε χώρους έξω από αυτούς του καταστήματος.
Με δεδομένο, ότι μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης σωφρονιστικών υπαλλήλων την επόμενη χρονιά που θα σημάνει και την αύξηση του αριθμού των κρατουμένων σε αυτή (σε πλήρη λειτουργία είναι σε θέση να φιλοξενήσει 600 κρατουμένους), είναι απαραίτητο να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Περιφερειακό Ιατρείο στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας.
Επειδή η διασφάλιση ενός δημόσιου αγαθού, όπως αυτό της υγείας και στους κρατουμένους και επειδή η βελτίωση των όρων διαβίωσής τους αποτελεί αδήριτη ανάγκη.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Για ποιους λόγουςδεν έχει υλοποιηθεί έως σήμερα το αίτημα, που έχει προ διετίας κατατεθεί, και αφορά την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας
Πότε να αναμένεται να εγκριθεί;

Πηγή: http://www.e-simerini.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.