Join Us On Facebook

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πρόταση - σωσίβιο από την Περιφέρεια για τις φυλακές στις Κουρούτες


Μία πρόταση που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για το έργο κατασκευής του σωφρονιστικού καταστήματος "Κρήτη ΙΙ", στις Κουρούτες κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Ν.Καστρινάκη, εκπροσώπου της εταιρείας "Θέμις Κατασκευαστική" και του τρίτου κατά σειρά αναδόχου του έργου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η εύρεση "φόρμουλας" προκειμένου το έργο να ξεκινήσει εκ νέου και να ολοκληρωθεί, προκειμένου να γίνει πράξη η σχεδιαζόμενη μεταστέγαση των Δικαστικών Φυλακών Νεάπολης και των Κλειστών Φυλακών Ν.Αλικαρνασσού στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα στις Κουρούτες.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2003 και συμβασιοποιήθηκε το 2006, ωστόσο ως σήμερα τελεί υπό "κατάληψη" από εργαζόμενους στο έργο, που ως σήμερα δεν έχουν πληρωθεί για τις υπηρεσίες τους.

Η πρόταση εκ μέρους της Περιφέρειας (αν και το θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, αλλά λειτουργεί ως ενδιάμεσος προκειμένου το έργο να μην παραπεμφθεί στις καλένδες) περιλαμβάνει την πληρωμή των οφειλόμενων προς τους εργαζόμενους από τον ανάδοχο που, τρίτος κατά σειρά, έχει αναλάβει το έργο. Στόχος είναι η άμεση προώθηση της εξόφλησης των δεδουλευμένων προκειμένου οι εργασίες να επανεκινηθούν ως το τέλος του χρόνου.
cretalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.