Join Us On Facebook

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μαθητές των Φυλακών Διαβατών εκθέτουν έργα τους

"Άρωμα" ελευθερίας αλλά καιπροβληματισμού, «αναδύουν» τα έργα ζωγραφικής που φτιάχτηκαν από έγκλειστους μαθητές του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, στις φυλακές των Διαβατών, και τα οποία παρουσιάζονται από τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου, έως και την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, σε μία ξεχωριστή έκθεση που διοργανώνει η 5η δημοτική κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στην έκθεση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, στην οδό Πέτρου Συνδίκα 24, θα παρουσιαστούν -μεταξύ άλλων- τα οχτώ έργα ενός νέου καλλιτέχνη, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος αποφυλακίζεται σύντομα από τις φυλακές των Διαβατών. 

«Ο νεαρός είναι ερασιτέχνης ζωγράφος. Εμείς θέλουμε να προωθούμε τις δεξιότητες όλων των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό, του δώσαμε τα υλικά, το χώρο και το χρόνο να ζωγραφίσει, αν και τα περισσότερα από τα έργα του τα τελείωσε μέσα στο κελί του. Είναι πολύ χαρούμενος που οι πίνακες του παρουσιάζονται σε έκθεση», δήλωσε η διευθύντρια του 3ου ΣΔΕ, Φιλιώ Μαρινοπούλου. 

Το έργο τέχνης, του 30χρονου, το οποίο συγκεντρώνει τα βλέμματα, είναι ένα χέρι κρατουμένου στο οποίο υπάρχουν περασμένες χειροπέδες και ένα φτερό πουλιού. Τον πίνακα συμπληρώνει το δάκρυ σε συνδυασμό με τα κάγκελα της φυλακής και τη ζυγαριά, το σύμβολο της δικαιοσύνης. 


Παράλληλα, στην έκθεση θα εκτεθούν και έξι έργα ενός ακόμη μαθητή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, τα οποία είχαν παρουσιαστεί και παλαιότερα σε μία προηγούμενη διοργάνωση. 

Ώρες λειτουργίας:
9.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310 853 300

Επισκεφτείτε τη διαδικτυακή σελίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας 
στη Φυλακή  Διαβατών στο www.3sdethes.com .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.