Join Us On Facebook

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κύπρος - Πρόβλημα σήψης και διαφθοράς στις Κεντρικές Φυλακές


Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε το πρόβλημα της σήψης και της διαφθοράς που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές, ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Ιωνάς Νικολάου.
Αναφορικά με την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές, ο κ. Νικολάου είπε ότι πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα, που ο αρμόδιος Υπουργός επέλεξε να ασχολείται μαζί του μόνο όταν ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο και όταν δεν του μένει άλλη επιλογή από το να προβεί σε κάποιες δηλώσεις και να διορίσει ερευνώντα λειτουργό.
«Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ενώ ήταν απαραίτητη η αποφασιστική αντιμετώπιση των γνωστών πλέον προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές, ο αρμόδιος Υπουργός δεν λειτούργησε ως τίποτε άλλο πάρα μόνο ως πυροσβέστης. Καμία πρόληψη, καμία προνοητικότητα», ανέφερε.
Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ προσέθεσε ότι ανέμενε από τον Υπουργό να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και να σπάσει των κώδικα της σιωπής και του φόβου που επικρατεί στις φυλακές, καθώς, όπως είπε, μόνο με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται η γενεσιουργός αιτία της σήψης και της διαφθοράς.
«Οταν δεσμοφύλακες εκβιάζονται από φυλακισμένους. Οταν δεσμοφύλακες φοβούνται ο ένας τον άλλο και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Οταν δεσμοφύλακες κάνουν τις πλάτες σε βαρυποινίτες αλλά και αντίστροφα. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να διαιωνίζεται η υποβόσκουσα κατάσταση υπό την ανοχή και εις γνώση της πολιτείας» ανέφερε ο κ. Νικολάου, προσθέτοντας ότι «αναμένουμε ότι επιτέλους θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για αυτή την κατάσταση και θα πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια».
Είπε ακόμη ότι τον ανησυχεί έντονα η κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές και προβληματίζουν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, ενώ διερωτήθηκε κατά πόσο ο Υπουργός θεωρεί αρκετά σημαντικές τις επισημάνσεις της Επιτρόπου ότι στην Πτέρυγα 4 υπάρχουν ισχυρισμοί για χρήση μεθόδων βασανιστηρίων και για κακομεταχείριση κρατουμένων.
«Εξι μήνες μετά την έκδοση της, φαίνεται ότι τον απασχόλησε το περιεχόμενο της, τόσο πολύ που δεν θεωρεί σκόπιμη την διερεύνηση του περιεχομένου της. Τελικά πως αναμένει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στις φυλακές όταν επιδεικνύει τόση ανοχή σε τόσο σοβαρά ζητήματα» κατέληξε ο κ. Νικολάου.

Πηγή: 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.