Join Us On Facebook

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γάλλοι Και Ισπανοί Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Στην Κασσαβέτεια

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κασσαβέτεια το διακρατικό πρόγραμμα με διακριτικό τίτλο «GRUNDTVIG: Teaching, Learning, Training, behind the iron of a prison» και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Εκπαίδευση, Μάθηση, Εξάσκηση, πίσω από τα σίδερα της φυλακής».

Την περασμένη Τρίτη το πρωί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις φυλακές Άβαλον της Γαλλίας και της Βαρκελώνης της Ισπανίας ξεναγήθηκαν στο Σωφρονιστήριο Κασσαβέτειας στο Αϊδίνι, από Έλληνες συναδέλφους τους. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και υπάλληλοι της τούρκικης φυλακής του Αφιόν Καραχισάρ, αλλά δεν έλαβαν έγκριση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας τους να επισκεφθούν την Ελλάδα. 
Στόχος του προγράμματος είναι οι τρόπο και οι τεχνικές προσέγγισης των κρατουμένων μέσα από εκπαιδευτικά, μαθησιακά προγράμματα, καθώς εξάσκησης δυνατοτήτων πάνω στην αγροτική εκπαίδευση που προσφέρεται στους κρατούμενους στο Σωφρονιστήριο Κασσαβέτειας.
Έτσι, εννιά σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τη Βαρκελώνη και πέντε από το Άβαλον είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας. Επιπλέον, ξεναγήθηκαν τόσο στο Αρχαιολογικό όσο και στο Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, ενώ επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Βόλου, όπως και τις φυλακές Τρικάλων. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιελάμβανε και ξενάγηση στα Μετέωρα.
Οι φιλοξενούμενοι αναχώρησαν για τις πατρίδες τους το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.