Join Us On Facebook

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πτυχιούχοι από το σχολείο της φυλακής!


Οι τήβεννοι, τα κομφετί και τα όνειρα είναι τα στοιχεία κάθε τελετής αποφοίτησης στις ΗΠΑ. Οταν όμως η τελετή αποφοίτησης γίνεται μέσα σε φυλακή, η ένταση των συναισθημάτων αλλά και των προσδοκιών είναι πολύ μεγαλύτερη...


Αυτή την ξεχωριστή ατμόσφαιρα έζησαν όσοι βρέθηκαν στη φυλακή Ράικερς της Νέας Υόρκης. Οι τρόφιμοι που συμμετείχαν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα των φυλακών, όπου απαγορεύονται τα μολύβια, ενώ τα μαθήματα γίνονται υπό το άγρυπνο βλέμμα φρουρών, έδειχναν -παρά τις συνθήκες- ενθουσιασμένοι! 



«Ουάου! Κάνω έτσι επειδή τώρα έχω κάτι για το οποίο ο κόσμος θα μου δείχνει εκτίμηση» είπε χαρακτηριστικά ο Αμπντούλ Χέιν, ένας από τους τροφίμους-μαθητές που πήρε τον τίτλο σπουδών που ισοδυναμεί με απολυτήριο Λυκείου. 



Η διοίκηση της φυλακής Ράικερς έχει κάνει τη φοίτηση υποχρεωτική για τους φυλακισμένους που είναι δεκαέξι ή δεκαεπτά ετών, ενώ δίνει κίνητρα στους φυλακισμένους που είναι από δεκαοκτώ έως είκοσι ενός ετών. 



Κάθε χρόνο, από το σχολείο της φυλακής περνούν 3.600 μαθητές, γεγονός που κρίνεται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό από τους ειδικούς που υποστηρίζουν ότι η μόρφωση στις φυλακές είναι κρίσιμη για τις πιθανότητες που θα έχουν οι φυλακισμένοι να μην ξανακυλήσουν στην παραβατικότητα μετά την αποφυλάκισή τους.



Η 22χρονη Αρισλέιντα Ντουάρτε, που ήταν μία από τις αποφοίτους αυτής της τάξης, παραδέχθηκε ότι προτού φοιτήσει στο σχολείο των φυλακών δεν μπορούσε να γράψει μια έκθεση ή να χρησιμοποιήσει σημεία στίξης. 



Οι προσπάθειες όσων κατάφεραν να αποφοιτήσουν δικαιώθηκαν -εκτός από το πτυχίο- και από την υπερηφάνεια με την οποία γέμισαν τους συγγενείς τους που είχαν συγκεντρωθεί στον ειδικό χώρο των φυλακών όπου έγινε η τελετή αποφοίτησης, και οι οποίοι ζητωκραύγαζαν για ένα χαρτί που δίνει ελπίδες για μια νέα ζωή στους φυλακισμένους.




Επιμέλεια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.