Join Us On Facebook

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Δ. Γιαννακόπουλου όπου αναφέρονται ξεκάθαρα οι πληροφορίες για ομηρία σε φυλακές

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΥΠΟΠΤΟΥΣ «ΨΑΧΝΕΙ» Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

Ανθρώπινους στόχους έχουν βάλει οι τρομοκράτες 
Το μεγάλο χτύπημα απετράπη, αλλά φαίνεται ότι τα δύσκολα και τα πιο επικίνδυνα είναι μπροστά.   

Του Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Οι κομμένες κάνες κόβουν την ανάσα, γιατί «δείχνουν» ανταλλαγή πυρών εκ του συστάδην. Δηλαδή, μάχη σώμα με σώμα. Στις δύο αυτές φράσεις περικλείεται η πρόθεση των τρομοκρατών και ο φόβος της Αστυνομίας, καθώς το μεγάλο χτύπημα απετράπη, αλλά τα δύσκολα και τα πιο επικίνδυνα είναι μπροστά. 

Από τη στιγμή που βρέθηκαν τα δύο καλάσνικοφ με τις κομμένες κάνες, οι τέσσερις χειροβομβίδες και οι 1.500 σφαίρες στο αυτοκίνητο την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι στα Εξάρχεια, οι αστυνομικές αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα για τον εντοπισμό τουλάχιστον δέκα υπόπτων, αλλά και των προερχόμενων από το οργανωμένο έγκλημα «τροφοδοτών» τους. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αξιολογώντας τα ευρήματα, ανέφεραν από τη μία ότι κατάφεραν σοβαρό πλήγμα στις οργανώσεις του τρόμου, επεσήμαναν όμως ότι η σχεδιαζόμενη επίθεση είχε ανθρώπινους στόχους και ένοπλες συμπλοκές. 

Με απόρρητο έγγραφό της από τις 28 Φεβρουαρίου η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής σε κατεπείγον σήμα της: «Αξιόπιστη πηγή ανέφερε ότι σε άγνωστο τόπο και χρόνο θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Οι τρομοκράτες θα ενεργοποιήσουν και δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε βάρος αστυνομικών»! 

Δώδεκα μέρες αργότερα, εντοπίστηκε η γιάφκα της οδού Σκυλίτση και το όχημα στα Εξάρχεια, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο ακόμη διαμερίσματα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Νίκαια σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι υπάρχουν κι άλλα «πειραγμένα» καλάσνικοφ, τα οποία αναζητούν, σημειώνοντας ότι: 

α) αν οι σφαίρες χρησιμοποιούνταν σε μία ενέργεια, θα αντιστοιχούσαν σε περισσότερα όπλα και 

β) η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι οι μάχες σώμα με σώμα απαιτούν τη συμμετοχή περισσότερων των δύο τρομοκρατών. 

Τρεις εκδοχές «Τα ευρήματα στο αμάξι μάς τάραξαν. Τόσες πολλές σφαίρες δεν διαθέτει ούτε αστυνομικό τμήμα» δήλωσε στο «Π» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχε στην επιχείρηση της περασμένης Τρίτης. Από τις έως τώρα αναλύσεις προκύπτουν τρία σχέδια επιθέσεων. 

1. Ενέργεια στις φυλακές Κορυδαλλού Με δεδομένο τον υπερκορεσμό των φυλακών, την έλλειψη προσωπικού σωφρονιστικών υπαλλήλων, την κακή κτηριακή κατάσταση, αλλά και τον σημαντικό αριθμό κρατουμένων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, το σχέδιο μιας τέτοιας επίθεσης θεωρείται από την Αστυνομία ως το πιο πιθανό. Από τη στιγμή που οι αποδράσεις με ελικόπτερο (όπως συνέβη στα Τρίκαλα) έχουν μεγάλο βαθμό αποτυχίας, οι τρομοκράτες θα επιχειρούσαν περιμετρικά της φυλακής, την οποία θα «γάζωναν» από διαφορετικά σημεία, με σκοπό να διασπάσουν τις εξωτερικές φρουρές και να εισβάλουν ευκολότερα στην κεντρική είσοδο. Σε μια τέτοια περίπτωση το πιο πιθανό θα ήταν να υπήρξαν και όμηροι, ενώ θα δικαιολογείτο και ο μεγάλος αριθμός σφαιρών, καθώς στη συμπλοκή των Τρικάλων ρίχτηκαν περισσότερες από 400 σφαίρες εκατέρωθεν. Η Αστυνομία, επίσης, συνδέει το διαμέρισμα στη Νίκαια με το σχέδιο αυτό, θεωρώντας ότι οι τρομοκράτες μετά την ενέργεια θα κρύβονταν εκεί. 

2. Ενέργεια σε αστυνομικό τμήμα Επίσης σοβαρό σενάριο για το οποίο από τον περασμένο μήνα έχουν ενημερωθεί με άλλο απόρρητο έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής οι διοικήσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Ομονοίας, Ακροπόλεως και Εξαρχείων. Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, υπήρξε εμπρηστική επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως από νεοσύστατη οργάνωση που έφερε το όνομα του νεκρού τρομοκράτη Λάμπρου Φούντα. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση, λόγω του μικρού εμβαδού των αστυνομικών τμημάτων και της περιορισμένης χωροταξίας τους (βρίσκονται μπροστά σε μονόδρομους), η τρομοκρατική ενέργεια θα εκδηλωνόταν ευκολότερα και θα είχε τραγικά αποτελέσματα, αφού ούτως ή άλλως η εξωτερική φρούρηση είναι περιορισμένη και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι επιτιθέμενοι καταφέρνουν και αιφνιδιάζουν τους φρουρούς. Άλλωστε, τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου 2009 είχε εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής, όπου οι δράστες τραυμάτισαν σοβαρά έξι αστυνομικούς. 

3. Ενέργεια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης Το πιο ακραίο σενάριο είναι η ένοπλη συμπλοκή σε ανοιχτό χώρο και δη σε κεντρικό δρόμο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για «τραβηγμένη», αλλά όχι ανίσχυρη υπόθεση εργασίας, γι’ αυτό και οι επικεφαλής των ΜΑΤ έχουν λάβει εντολές να κρατούνται σε απόσταση 250-300 μέτρων από διαδηλωτές, όπως αποδείχτηκε σε τρεις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών. 

Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και η προσαγωγή Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν στα αστυνομικά δελτία ορισμένα συμβάντα που ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας. Το πιο αξιόλογο εξ αυτών είναι ότι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας παραδόθηκε στις φλόγες, από εμπρηστική ενέργεια, αυτοκίνητο αλλοδαπού παρκαρισμένο στην είσοδο πολυκατοικίας του κέντρου των Αθηνών, όπου διαμένει πρώην αρχηγός της Αστυνομίας. Επίσης, λίγες ώρες μετά την ανεύρεση της γιάφκας των Εξαρχείων προσήχθη στη ΓΑΔΑ ένας νεαρός με τα αρχικά Β.Λ., ο οποίος επέβαινε σε μαύρου χρώματος μοτοσικλέτα, ενώ ακόμη δεν έχει εντοπιστεί γνωστός αντιεξουσιαστής που ενοικίαζε το διαμέρισμα της οδού Σκυλίτση. Ο προσαχθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές.

Πηγή: www.paraskhnio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.