Join Us On Facebook

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Φυματίωση στις φυλακές Ναυπλίου

Κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Ναυπλίου, όπου πρόσφατα σημειώθηκε εξέγερση μετά τον θάνατο ενός κρατουμένου καταγγέλλει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των υγειονομικών υπηρεσιών. Η διεύθυνση των φυλακών πάντως, αλλά και το υπουργείο Δικαιοσύνης διαψεύδουν τις πληροφορίες επιμένοντας πως ο θάνατος του άτυχου κρατουμένου οφειλόταν σε ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας, από την ιατροδικαστική έκθεση και τις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στον κρατούμενο προκύπτει πως ο 26χρονος άνδρας έπασχε από κεχροειδή φυματίωση. Η Πρωτοβουλία αναφέρει επίσης ότι πρώην κρατούμενος των φυλακών Ναυπλίου νοσηλεύτηκε, μετά την αποφυλάκισή του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, επίσης με κεχροειδή φυματίωση, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι κατά καιρούς κρατούμενοι μεταφέρονται στο νοσοκομείο και επιστρέφουν με μοναδική αγωγή μια... χειρουργική μάσκα.


Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη φυλακή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς στοιβάζονται αυτή τη στιγμή 580 άνθρωποι σε ένα κτήριο που χωράει 300, ενώ έξι ή επτά κρατούμενοι διαμένουν σε κελιά που η χωρητικότητά τους είναι για δύο ή τρία άτομα.

Με ανακοίνωσή της, τέλος, η Πρωτοβουλία τονίζει: "Οι κρατούμενοι, με την εξέγερσή τους, μας καλούν όλους σε βοήθεια. Θυμίζοντάς μας ότι έχουν τιμωρηθεί με στέρηση της ελευθερίας τους και όχι με εξόντωση και θάνατο. Έχουν το δικαίωμα νοσηλείας στα νοσοκομεία και όχι σε μπουντρούμια απομόνωσης, χρειάζονται άμεση ενημέρωση και παρακολούθηση. Η ασθένεια δεν αποτελεί αδίκημα και η θεραπεία δεν μπορεί να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα".

Πηγή: http://www.avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.