Join Us On Facebook

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Χανιά - Πρόβλημα με τη σίτιση για τους κρατούμενους στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού


Λύση στο πρόβλημα με τη σίτιση για τους κρατούμενους στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου. Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν - όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι - σοβαρό θέμα με τη σίτιση τους πλέον, με την αιτία για το πρόβλημα σίτισης, όπως αυτό αναδείχθηκε μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου να είναι η μείωση του κόστους σίτισης ανά κρατούμενο από τα 3.20 ευρώ στο 2.08 ευρώ.
 
 
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:
«Σοβαρό πρόβλημα με τη σίτιση αντιμετωπίζει το σωφρονιστικό Κατάστημα Ν. Αλικαρνασσού, έχοντας οδηγήσει σε οριακό σημείο την – έτσι κι αλλιώς – προβληματική κατάσταση στις συγκεκριμένες Φυλακές.
Οι κρατούμενοι αντιμετωπίζουν - όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι - σοβαρό θέμα με τη σίτιση τους πλέον, με την αιτία για το πρόβλημα σίτισης, όπως αυτό αναδείχθηκε μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου να είναι η μείωση του κόστους σίτισης ανά κρατούμενο από τα 3.20 ευρώ στο 2.08 ευρώ.
Το θέμα της σίτισης έρχεται να επιτείνει την κατάσταση της φυλακής της Νέας Αλικαρνασσού, την ώρα που τα προβλήματα του υπερπληθυσμού της και ελλιπών κτιριακών υποδομών, έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να παλεύουν μέσα από πολλές αντιξοότητες για να ανταποκριθούν στο έργο τους.
Επειδή το πρόβλημα με τη σίτιση των κρατούμενων θα οδηγήσει την κατάσταση των σωφρονιστικών Καταστημάτων σε εκρηκτικές εξελίξεις και επειδή οι φυλακές θα έπρεπε να είναι ένας χώρος σωφρονισμού και βελτίωσης της προσωπικότητας των τροφίμων για την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία, σας ζητώ να εξετάσετε το συγκεκριμένο σημαντικό πρόβλημα με τη σίτιση των κρατουμένων, με τη βεβαιότητα ότι θα δώσετε λύση».

ΕΡΑ Χανίων - Κατερίνα Πολύζου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.