Join Us On Facebook

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Πίσω στα κελιά τους οι εξεγερμένοι κρατούμενοι των φυλακών Ναυπλίου


Εξέγερση κρατουμένων εκδηλώθηκε την Τρίτη στις φυλακές Ναυπλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια προαυλισμού λίγο μετά τις 10 το πρωί κρατούμενοι όταν οι κρατούμενοι από τον Α' και Γ' τομέα των φυλακών άρχισαν να φωνάζουν και έβαλαν φωτιές σε στρώματα στα κελιά τους. 


Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονταν για τον αιφνίδιο θάνατο 26χρονου αλλοδαπού κρατουμένου το πρωί της Δευτέρας και για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη την οποία χαρακτηρίζουν πλημμελή. 



Ο θάνατος του 26χρονου, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Για το θέμα αυτό διενεργείται έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου



Αμέσως μετά την εξέγερση δυνάμεις των ΜΑΤ κατέφτασαν στην περιοχή και ήταν έξω από τις εγκαταστάσεις των φυλακών σε κατάσταση επιφυλακής. Τελικά οι κρατούμενοι το μεσημέρι επέστρεψαν στα κελιά τους και στη συνέχεια έγινε έλεγχος στους χώρους κράτησης από σωφρονιστικούς υπαλλήλους μαζί με αστυνομικούς.



Επίσης στις 10.24 π.μ. ενημερώθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες οι οποίοι και έσβησαν τις εστίες φωτιάς.




Μιλώντας στον Αlpha Radio 98,9 o υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης σημείωσε πως θα διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του κρατουμένου, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν όπλα και σε άλλες φυλακές εκτός από αυτά που βρέθηκαν πρόσφατα στον Κορυδαλλό. 


Πηγή: http://www.tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.