Join Us On Facebook

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ψάχνουν αν τα όπλα στις φυλακές Κορυδαλλού μπαίνουν κομμάτι κομμάτι

Σύνταξη: Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ


Ενδείξεις για τμηματική εισαγωγή όπλων σε φυλακές, με εξαρτήματα που δεν γίνονται αντιληπτά από τα συστήματα ασφαλείας ή δεν προκαλούν υποψίες έχουν οι αρχές ασφαλείας. Εκτιμούν ότι για να μπουν όπλα στις φυλακές πιθανόν να χρησιμοποιείται η ίδια μέθοδος εισαγωγής όπλων που αποκαλύφθηκε προ μερικών μηνών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Ακόμη διατυπώνεται το ερώτημα αν υπάρχουν κι άλλα όπλα που έχουν εισαχθεί με τον ίδιο τρόπο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα νέα αυτά ζητήματα απασχολούν τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης και της ΕΛ.ΑΣ. με βάση ευρήματα που έχουν συνδεθεί με τον εντοπισμό το περασμένο Σάββατο δύο χειροβομβίδων, ενός όπλου αλλά και πέντε σφαιρών σε κοινόχρηστο χώρο της Δ' Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Το μίνι οπλοστάσιο ήρθε στο φως ύστερα από πολυήμερες έρευνες αλλά και διαπραγματεύσεις δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων με κρατουμένους προκειμένου να παραδώσουν τον οπλισμό τους. Οι υπάλληλοι φέρεται να είχαν προ μερικών εβδομάδων πληροφορίες, ύστερα από ακρόαση κρατουμένων, για εισαγωγή οπλισμού στις φυλακές. Όμως τότε φαίνεται να εστίασαν την έρευνά τους στην Α' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για «αντάρτικο πόλεων» ή μέλη του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι 5 άγνωστοι παράμετροι

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικοί που ερευνούν ενδελεχώς την υπόθεση στέκονται σε πέντε άγνωστες παραμέτρους της υπόθεσης:

1. Προ δύο μηνών βρέθηκε σε πυροσβεστήρα της Γ' Πτέρυγας ένα κλείστρο πιστολιού που εισήχθη με άγνωστο τρόπο στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτιμούν ότι το κλείστρο είτε πετάχτηκε με μικρό «δέμα» σε προαύλιο των φυλακών ή πέρασε από την πύλη και δεν έγινε αντιληπτό από τους χειριστές του συστήματος X-ray.

2. Το πιστόλι που βρέθηκε στην Δ' Πτέρυγα είχε συναρμολογηθεί από εξαρτήματα που είχαν εισαχθεί τμηματικά στο σωφρονιστικό κατάστημα.

3. Στη συγκεκριμένη έρευνα βρέθηκαν μόνο πέντε σφαίρες, αριθμός εξαιρετικά μικρός σε περίπτωση επιχείρησης απόδρασης με τη χρήση χειροβομβίδων. Έτσι τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης διερευνούν την περίπτωση σε άλλο κελί να υπάρχει και άλλο όπλο όπως και μεγάλος αριθμός σφαιρών.

4. Μετά τη συγκεκριμένη ανεύρεση έγινε άμεσος έλεγχος μόνο σε τρία -τέσσερα κελιά της συγκεκριμένης πτέρυγας και έτσι ίσως χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την ανεύρεση άλλων όπλων.

5. Προ μερικών εβδομάδων στην ίδια πτέρυγα και από τους ίδιους υπόπτους -κυρίως αλβανικής καταγωγής- για την εισαγωγή του οπλισμού είχε προκληθεί εκτεταμένο επεισόδιο για την απόφαση μεταφοράς στη βόρειο Ελλάδα ενός αλβανού κρατουμένου. Τότε μάλιστα εκ μέρους των σωφρονιστικών υπαλλήλων είχαν διατυπωθεί απειλές ότι θα ζητηθεί η παρουσία δύναμης των ΜΑΤ μέσα στις φυλακές. Εκείνο που εντυπωσίασε τους υπαλλήλους είναι ότι «κάποιοι κρατούμενοι έδειχναν σαν να μην τους ένοιαζε ή να επεδίωκαν μία τέτοια επέμβαση, δείγμα ότι ίσως είχαν την αίσθηση ισχύος πυρός με τα όπλα που κατείχαν».

«Βρέχει» δεματάκια στο προαύλιο

Εκείνο ακόμη που έχει εντυπωσιάσει τα στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι αυτό που συμβαίνει με τη ρίψη μικροδεμάτων με ναρκωτικά στα προαύλια των φυλακών Κορυδαλλού. Όπως διαπίστωσαν προσφάτως σωφρονιστικοί υπάλληλοι, «κρατούμενοι είχαν κόψει τα κάγκελα των κελιών τους όχι για να αποδράσουν αλλά για να έχουν πρόσβαση στο προαύλιο, να παίρνουν τα δέματα με τα ναρκωτικά και να επιστρέφουν. Μόνο που αυτήν την κίνησή τους την κατέγραψαν κάμερες του σωφρονιστικού καταστήματος».

Η έρευνα για την προέλευση και τον τρόπο εισαγωγής του οπλισμού συνεχίζεται.

Πηγή: http://www.tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Ομάδα internet 2012 © Σ.Ε.Κ.Κ.Κ.